Baixa el teló la Santa Úrsula més reivindicativa

Baixa el teló la Santa Úrsula més reivindicativa

Baixa el teló la Santa Úrsula més reivindicativa

> El públic familiar predomina a la FiraCastells i els castellers i professionals al Simposi Casteller

> Creix l’assistència a la Mostra de Bestiari Escolar i Infantil fins a 910 nenes i nens

La ciutat de Valls ha celebrat des dilluns 16 fins ahir diumenge 22 d’octubre la Fira de Santa Úrsula, la mostra transversal al voltant del Patrimoni Immaterial de la Humanitat que són els castells, així com la cultura popular i altres elements del teixit associatiu vallenc. La suspensió dels actes del dimarts per la coincidència amb la concentració a la plaça del Blat en defensa de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional respectivament; l’aturada de dues hores dissabte a la tarda com a adhesió a la manifestació a Barcelona; i el manifest, els pilars amb les banderoles de “Democràcia” pels Xiquets de Valls, i el cant dels Segadors, ahir diumenge al migdia com a inici de la Diada de Santa Úrsula; han marcat el to reivindicatiu de la celebració.

L’assistència multitudinària a la diada castellera, la mare de totes les diades; el magnífic aspecte que van presentar dissabte al matí els carrers del barri antic amb l’obertura de la plaça interior del Museu Casteller de Catalunya, la «volta» dels gegants, el correbous traslladat d’horari i els actes dels 50 anys de l’estudi de fotografia Masip; i la notable afluència al concert de Joan Garriga & Galàctic Mariachis a la plaça de l’Oli; han sigut alguns dels moments àlgids de la participació en aquesta edició de la Fira.

910 nenes i nens, 35 figures festives i 17 grups de música tradicional van desfilar en la Mostra de Bestiari Escolar divendres a la tarda; 714 visitants de l’exposició sobre les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí a la capella del Roser; 151 participants al 7è Simposi Casteller procedents d’onze localitats diferents; una vintena d’expositors a la FiraCastells; 15 fotògrafs de tot el país presents en l’exposició “Xiquets de Valls, km0 del món casteller”; i la presentació de tres novetats editorials; són algunes de les altres dades que deixa aquesta edició de la Fira de Santa Úrsula.

La setena edició de la FiraCastells, novament al Pati, també ha estat un èxit de participació. En aquest sentit, la zona i circuit d’agilitat ha estat la proposta preferida pels assistents, recollint 1.626 usos per la seva gran capacitat d’absorció. Els tallers de creació de polseres personalitzades de cadascuna de les dues colles han vist com participaven 700 infants; l’estand de l’empresa Polièdric amb material del Camp d’Aprenentatge de Tarragona 516 nens i nenes; i el rocòdrom la mateixa xifra de petits. Durant els tres dies que ha durat, la mostra ha distribuït 1.260 polseres, un 17% més que l’any anterior, per a les activitats de pagament simbòlic a 2 i 3 €, que aproximadament eren la meitat de les programades en aquest recinte, mentre la resta han continuat sent gratuïtes.

Valls ha celebrat del 16 al 22 d'octubre la Fira de Santa Úrsula. En aquest recull gràfic, algunes de les imatges dels actes més destacats, des del Simposi Casteller a la FiraCastells, passant per la trobada de bestiari escolar, la Cursa Popular de Santa Úrsula, la recepció a les úrsules vallenques o la presentació del llibre de commemoració del 150è aniversari de la Societat Coral Aroma Vallenca.

 GALERIES D'IMATGES I VÍDEOS TAC12

> Galeria d'imatges actuació castellera (Fotos Pere Toda / Ajuntament de Valls)

 

 > 18a Mostra de Bestiari Infantil i Escolar

 

 

> Societat Coral Aroma Vallenca celebra els 150 anys

 

 

> Inauguració FiraCastells

 

> 7è Simposi Casteller

 

 

> Recepció a les úrsules vallenques

 

 

> FiraCastells

 

 

> Cursa Popular de Santa Úrsula

  23 d'octubre de 2017