L'Escola de Música amplia el Taller Baldufa a cinc escoles bressol

L'Escola de Música amplia el Taller Baldufa a cinc escoles bressol

Per tercer any consecutiu, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha preparat una nova edició del Taller Baldufa!, una activitat musical adreçada als infants escolaritzats en diferents escoles bressol de la ciutat. La novetat per aquest curs 2017-18 és l’ampliació fins a cinc escoles bressol a les que es donarà servei.

El Taller Baldufa! va començar fa dos anys com una aposta de l’EMM Robert Gerhard per acostar et fet musical als infants de les escoles bressol. Inicialment es va donar servei a les escoles Els Tabalets, Xiquets i Xiquetes i La Quitxalla. El curs passat s’hi va afegir l’escola bressol del Lledó i per aquest curs està previst ampliar el servei musical a l’escola bressol de Picamoixons.

El Taller Baldufa! ofereix sis sessions musicals durant el curs, començarà el proper mes de novembre i s’acabarà al juny. Aquestes audicions van a càrrec de professors de l’Escola Robert Gerhard. Per aquest curs, s’ha previst la participació del clarinet, la flauta, l’oboè, el saxo, el violí, el violoncel i la percussió. Les sessions tenen lloc a la pròpia escola bressol, de manera que són els docents de l'escola de música els qui es desplacen als diferents centres. Això afavoreix una millor adaptació de les criatures, que escolten la música en els seus espais habituals. Les sessions tenen lloc en diferents espais, des d’aules als jardins, en sessions de tres o quatre alumnes a sessions amb una quinzena de criatures.

El Taller Baldufa!, coordinat per Rosabel Bofarull, vol ser una eina que permeti als infants viure el fet musical amb naturalitat i normalitat, afavorint la descoberta dels diferents instruments i les seves sonoritats, i incentivant les emocions que el fet d’escoltar música pot provocar en qualsevol persona, indiferentment de l’edat.

  24 d'octubre de 2017