Cursos d'instructor de marxa nòrdica al Centre Esportiu Municipal El Fornàs

Cursos d'instructor de marxa nòrdica al Centre Esportiu Municipal El Fornàs

Aquest novembre Valls acollirà un dels primers cursos que es realitzen a Catalunya per a obtenir el certificat d'instructor de marxa nòrdica INWA (International Nordic Walking Federation) i també es realitzarà el Curs de nòrdic walking 10 passos, que és obligatori per a poder accedir al curs d'instructor. Les activitats estan organitzades pel Patronat Municipal d'Esports amb el suport de Bendhora i INWA.

Els cursos es realitzaran a les instal·lacions del Centre Esportiu Municipal El Fornàs i aniran a càrrec del formador Sergi Garcia. Els interessats en fer aquesta formació han d'estar inscrits al registre de les professions de l'esport de Catalunya (ROPEC) o ser llicenciat o graduat en Ciències de l'activitat física i l'esport o en Ciències de la salut o estar fent el darrer curs dels estudis citats. Les places són limitades.

Per una banda, el Curs Nordic Walking de 10 passos (10 Step Teaching Method INWA) té com a objectiu principal dotar als alumnes de les eines necessàries per a ensenyar la tècnica diagonal de marxa nòrdica d'una forma saludable i segura. Durant el curs es treballaran qüestions com els objectius, les instruccions, els punts clau d'ensenyament-aprenentatge i els errors més comuns de la marxa nòrdica. L'activitat tindrà lloc el diumenge 5 de novembre, té una durada de 6 hores (de les 9 a les 15 h), el preu és de 30 € i les inscripcions ja es poden fer al CEM El Fornàs.

Per altra banda, el Curs d'instructor de marxa nòrdica té com a objectius conèixer la història, antecedents i projecció d'aquesta modalitat esportiva; els beneficis; les característiques tècniques i la seva adequació al patró de biomecànica de la marxa humana; les característiques de la tècnica adaptades a les característiques personals de cadascú; proporcionar els recursos pedagògics i didàctics necessaris per un ensenyament segur i eficaç del 10 Step Teaching Method INWA; facilitar els recursos i eines per l'observació i l'anàlisi de la tècnica, i garantir la certificació de professionals competents.

L'activitat, que té un cost de 285 €, es realitzarà dissabte 18 i diumenge 19 de novembre, té una durada de 20 hores de les quals 16 són presencials i 4 d'estudi independent. La modalitat presencial es desenvoluparà de 9:30 a 13:30 hores i de 15 a 19 hores. Les inscripcions s'han de fer directament a través de www.inwaspain.com.

  25 d'octubre de 2017