El 13è Festival Guant de Titelles congrega 1.214 espectadors en els teatres

El 13è Festival Guant de Titelles congrega 1.214 espectadors en els teatres

> El 63% dels assistents van ser a Valls i el 37% entre Alcover, El Morell i La Pobla de Mafumet

Les nou companyies programades en la 13a edició del Festival Guant de Teatre de Titelles han convocat 1.214 espectadors durant les cinc jornades del certamen dirigit artísticament pel vallenc Eudald Ferré. La representació que més públic ha convocat ha estat la familiar “Monsieur Croche” de la companyia catalana Príncep Totilau el dissabte a la tarda al Principal de Valls. Ha estat seguida per dos muntatges també familiars, el de la companyia italiana l’Opera dei Pupi a Alcover i “Gnoma” de Pea Green Boat Company a Valls, ambdós el diumenge a la tarda.

En còmput global, l’espectacle que més assistents ha comptabilitzat ha estat el de l’Opera dei Pupi, titulat “Duello di Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica”, que en el conjunt de les seves quatre funcions, una en cada municipi que acull el festival, va captar l’interès de 542 persones. En el conjunt d’obres el 63% dels assistents han estat a les funcions de Valls i el 37% entre Alcover, El Morell i La Pobla de Mafumet. D’altra banda, el carrer també ha comptat amb les accions de la mascota del certamen, el Senyor Guant, conduïdes per la Colla La Pessigolla.

La programació del Guant continua durant els mesos de novembre, desembre i principis de gener amb l’exposició de la companyia teatral de Granada Kaos Teatro, ubicada al vestíbul del Teatre Principal. Amb el títol de “Damos un paseo” és un recorregut pels diferents processos de construcció de titelles, disseny, motlles, mecanismes i una mostra dels diferents tipus de titelles, de fil, bunraku, de tija i de guant.

  16 de novembre de 2017