Valls obre temporada de calçot amb la Jornada Gastronòmica

Valls obre temporada de calçot amb la Jornada Gastronòmica

Valls obre temporada de calçot amb la Jornada Gastronòmica

> El xef Joan Bosch, nomenat Amic de l'Autèntica Calçotada de Valls

> El Mercat de Tastets amb singulars plats a base de calçots i el showcooking a càrrec de cuiners amb estrella Michelin, omplen el centre de Valls

Valls ha aixecat el teló de la temporada de calçotades. La ciutat origen de la calçotada ha celebrat la Jornada Gastronòmica del Calçot com la millor manera per obrir temporada de la clàssica menja vallenca i fer-ho presentant noves propostes gastronòmiques en un mercat de tastets que, amb la participació d'una vintena de restaurants de la capital de l'Alt Camp i cellers de la DO Tarragona, ha estat tot un èxit de participació. La festa ha reunit també a l'escenari del Pati a xefs de prestigi amb el showcooking, en una celebració en la que abans el cuiner cambrilenc amb estrella Michelin Joan Bosch del Restaurant Can Bosch ha estat l'encarregat d'arrencar simbòlicament el primer calçot com a nou Amic de l'Autèntica Calçotada.

L’Ajuntament, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del grup GSR, Hotel Class Valls, Caprabo i Creative Rent, són els organitzadors d'una festa que s'ha convertit en l'obertura oficial de la temporada de calçotades de Valls. Al Mercat de Tastets de Cuina de Calçot hi han pres part enguany els restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l’Àngel, Marma, Kristina, Càtering ForEvents, Julià Mallol, Masia del Pla, Masia Bou, Portal 22 i Cal Ganxo i els vins de la DO Tarragona representats pels cellers Vives Ambrós, Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch i Estol Verd. El showcooking ha anat a càrrec també de xefs amb restaurants amb Estrella Michelin com Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar i Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka, ambdós de Barcelona, i Arnau Bosch del restaurant Can Bosch de Cambrils, acompanyats pel vallenc José García Crespo del restaurant Luga per oferir el que serà tota una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

>> Galeria d'imatges (Flickr Ajuntament de Valls / Pere Toda)