Valls se suma al Gran Recapte d'Aliments de l'1 al 3 de desembre

Valls se suma al Gran Recapte d'Aliments de l'1 al 3 de desembre

Valls se suma al Gran Recapte d'Aliments de l'1 al 3 de desembre

L'Ajuntament de Valls, la Fundació Banc d'Aliments, Càritas Arxiprestal de l'Alt Camp, l'Assemblea Local de Creu Roja de Valls, el menjador social La Taulada i el Consell Comarcal de l'Alt Camp impulsen la campanya solidària de recollida d'aliments que coincideix amb el Gran Recapte dels dies 1, 2 i 3 de desembre.

Aquest és el setè any que s'organitza conjuntament el Gran Recapte a Valls i, cada any, el nombre d'aliments ha crescut fins a situar-se en més de 20.000 quilos. Aquests aliments contribueixen a nodrir de recursos els magatzems de les entitats socials de la ciutat. Cosa que facilita el posterior repartiment a aquelles famílies més necessitades de la població. Els aliments que fan més falta són llet, oli i també conserves de peix. En aquest sentit, es destaca la importància de la participació de la ciutadania en la campanya que té com objectiu recollir aliments que, posteriorment, es distribuiran a les persones i famílies del municipi que requereixen d'aquest.

En aquesta campanya és molt important el paper del voluntariat a través de les entitats que aporten capital humà per donar suport a aquesta iniciativa que pretén fomentar la solidaritat i la cohesió social del municipi. Les entitats vallenques col·laboraran tot el cap de setmana aportant voluntariat per la recollida d'aliments, realitzant tasques de sensibilització i recollida d'aliments als supermercats. Fer incidència en la gran implicació també de les entitats socials i culturals de la ciutat que permeten garantir que en tots els supermercats de la ciutat i en totes les franges horàries hi hagin voluntaris. Tanmateix, l'alumnat del CFGS d'Integració Social realitza càpsules de sensibilització als alumnes de 6è de primària de diversos centres educatius de Valls en els dies previs a la campanya.

La ciutadania que ho desitgi podrà participar en aquesta recollida solidària que es realitzarà en els supermercats el divendres dia 1 de desembre de 17 a 21 hores, el dissabte 2, de manera ininterrompuda, de 9 a 21 hores i també el diumenge 3 de 9 a 13 hores. Concretament, els supermercats que participen al Gran Recapte són: Aldi, Àrea - Guissona, Bon Preu, Carrefour, Dia (carrer Teatre i Fornàs), Esclat, Lidl, Mercadona i Spar-Fragadis.

Per altra banda, també participen els següents comerços vallencs: Babi Pitufo, Bodega Solé, Cansaladeria Cati, Cansaladeria Pons, Deborah Garcia joiers, Font de la Salut, Prozovalls center i Sala Red Star. I les entitats voluntàries que fan possible aquesta campanya són: Associació Badr per la integració, Associació Egueiro, Associació Gambiana de Valls - Gambensaco, Associació Islàmica de Valls i l’Alt Camp, Associació Porta Oberta, Associació Social i Cultural Gitana de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Fundació Ginac, Fundació Resilis - Crei el Guaret, Institut Narcís Oller, La Taulada i Òmnium Cultural.

A més, JCA Cinemes s'afegeix un cop més a la campanya, en concret el divendres dia 1 a les 19h amb una sessió especial de la pel·lícula «Coco». Els espectadors que hi assisteixin aportant 5 quilos d'aliments podran entrar gratuïtament al cinema.

Descarregar cartell

 

28 de novembre de 2017