Principals acords de la Junta de Govern

Principals acords de la Junta de Govern

- Oferta més avantatjosa obres de millora paviment carrer Artesans del Polígon Industrial. La Junta de Govern ha declarat com oferta més avantatjosa de les obres de millora del paviment del carrer dels Artesans al Polígon Industrial la presentada per la companyia Tecnologia de Firmes per un import de 172.158 euros IVA inclòs. La millora de l’asfaltat d’aquesta important via del polígon, amb una longitud de gairebé 1 quilòmetre de llarg, inclourà tota la senyalització horitzontal de circulació, de passos de vianants i aparcaments, a més de l’arranjament dels embornals.

- Declaració oferta més avantatjosa projecte de millora de voreres de l’antiga carretera de Barcelona. La Junta ha declarat com oferta més avantatjosa de la licitació pública de les obres de millora de les voreres de l’antiga C-246, l’entrada a Valls per la carretera de Barcelona, la presentada per l’empresa Exxaber per un import de 74.960 euros IVA inclòs. La nova vorera, amb una longitud de 440 metres, enllaçarà el tram que va entre la rotonda de l’N-240 fins a la plaça de Sant Francesc. D’aquesta manera, es millorarà l’accés a peu a la ciutat per aquesta zona, en especial per als veïns dels barris de la Colla Vella i dels Pisos de Clols com també l’accés a l’equipament municipal de la Sala Kursaal. El projecte també inclou la instal·lació de la xarxa de rec corresponent per als plataners, arbres característics d’aquesta entrada de la ciutat. Amb les obres, també s’aprofitarà per fer la reserva per a la instal·lació en el futur de nou enllumenat, així com serveis de fibra òptica. Les obres de millora d’aquesta entrada de la ciutat se sumen a les realitzades el 2015 per la Generalitat, amb l’asfaltatge del ferm de l’antiga travessera.

- Oferta més avantatjosa carrer Jacint Verdaguer. La Junta de Govern ha procedit a declarar com oferta més avantatjosa de les obres de millora urbanística del carrer Jacint Verdaguer la presentada per l’empresa Señales Girod per un import de 84.499 euros IVA inclòs. Inicialment, s’havia declarat com ofertes més avantatjoses les presentades per altres empreses però aquestes no van lliurar en termini la documentació que estableix el plec de clàusules de la licitació. El projecte de millora del carrer Jacint Verdaguer contempla la renovació de tot el ferm d’aquest cèntric carrer, la modernització dels serveis públics de clavegueram, aigua, electricitat i enllumenat, així com el soterrament de les línies de telefonia i l’eliminació també de traspassos aeris de cables. El carrer serà de plataforma única i mantindrà l'estètica d'altres actuacions de millora executades recentment en aquest àmbit de la ciutat, en especial la inversió completada l’any 2016 a la zona de Paborde i Miralbosc. Per una major seguretat en aquest carrer, estret però amb molt de trànsit ja que comunica la muralla de Sant Antoni amb la carretera de Montblanc, es col·locaran pilones a banda i banda per delimitar els espais reservats a vianants i, a la vegada, limitar la velocitat de circulació. Amb aquests mateixos objectius de fer compatible la seguretat dels vianants i la comoditat de la mobilitat, amb la reforma urbanística també es mantindrà en tot el recorregut del carrer Jacint Verdaguer la mateixa alçada que s'assoleix amb el remuntable i pas de vianants situat a la cruïlla amb la muralla i el carrer Miralbosc.

- Mutu acord per expropiació immoble Muralla de Sant Francesc. La Junta de Govern ha aprovat el mutu acord per l’adquisició de l’edifici situat al carrer de Sant Francesc número 84 per un import de 13.239 euros. D’aquesta manera, l’Ajuntament continua amb els processos d’expropiació de les finques situades entre la muralla de Sant Francesc i el carrer de Sant Francesc, amb l’objectiu, tal i com preveu el Pla de Millora Urbana del Barri Antic, d’enderrocar els immobles per crear un espai obert i nou accés en aquesta zona del centre històric i, a la vegada, posar al descobert les restes de l’antiga muralla medieval de la ciutat en aquest àmbit.

- Concessió de subvencions per habitatges a lloguer social. La Junta de Govern ha acordat concedir subvenció a 61 propietaris d’habitatges de Valls que els han destinat a lloguer social a través del que hi ha establert per l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament. Aquesta modalitat té com objectiu facilitar l’accés a la vivenda a persones i famílies amb dificultats econòmiques per fer front a les rendes de lloguer. Les subvencions municipals concedides ascendeixen en total a 13.423 euros.

- Projecte de millora de la il·luminació de l’entrada del Parc Barrau. La Junta de Govern ha aprovat la memòria valorada per la millora de la il·luminació de l’entrada del Parc Barrau per la zona del carrer Robert Gerhard. Les obres, que aniran a càrrec de l’empresa UTE Soler-Aquambiente, repesentaran una inversió de 21.697 euros IVA inclòs.

30 de novembre de 2017