Panell mòbil d'informació de velocitat per reforçar la seguretat de mobilitat

Panell mòbil d'informació de velocitat per reforçar la seguretat de mobilitat

> El dispositiu entrarà en funcionament aquest gener i s’anirà ubicant en diferents punts per informar als conductors de la velocitat a la que circulen

> La mesura pretén contribuir a pacificar el trànsit al nucli urbà de Valls

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls compta amb un nou panell mòbil d’informació de la velocitat de vehicles, un dispositiu electrònic que entrarà en funcionament aquest mes de gener amb l’objectiu de reforçar la seguretat en la mobilitat urbana i contribuir a la implantació del trànsit pacificat dins de la ciutat. El nou panell detecta la velocitat a la qual s’aproxima un vehicle i n’informa al conductor per tal que redueixi la marxa si supera el límit establert per a la via.

El nou dispositiu té funcions informatives i en cap cas sancionadores. Així, el panell actuarà com a element dissuasiu per tal que el conductor redueixi la velocitat d’acord amb les característiques de la via per on circula. L’aparell és mòbil i s’anirà col·locant en diversos carrers i avingudes de Valls. Aquesta mateixa setmana s’ha instal·lat a la muralla de Sant Antoni per recollir dades de quina és la velocitat a la que s’hi circula i està previst que la setmana vinent entri en funcionament ja informant als conductors de la velocitat.

El panell s’anirà instal·lant en diferents punts de la ciutat i abans d’entrar en servei sempre hi haurà una fase prèvia de recollida de dades de velocitat a la via. D’aquesta manera, l’anàlisi comparat entre l’abans i el després del nou aparell permetrà valorar la seva efectivitat com element dissuasiu. A més, al tractar-se d’un panell mòbil que s’instal·larà a diferents punts de Valls permetrà també recopilar dades d’una manera àmplia que facilitarà la presa de decisions sobre noves mesures reguladores en el futur.

La implantació d’aquest nou equip va en la línia de les mesures que s’han anat executant per tal de reforçar la seguretat de la mobilitat, entre elles el reforç de la senyalització en entorns escolars, la implantació de nous semàfors per a vianants com els de la carretera de Montblanc o la instal·lació de valises lluminoses a la calçada en passos de vianants amb més intensitat de pas. El panell informatiu respon a l’objectiu d’accidents zero, millorant sobretot el confort i la seguretat dels desplaçaments a peu, recuperant els carrers com espais de convivència en els que es dona prioritat i major protagonisme als vianants.

La posada en servei del panell mòbil d’informació de velocitat està prevista per la setmana vinent a la muralla de Sant Antoni, a l’entorn del Barri Antic per tal de contribuir així a la pacificació del trànsit en aquesta zona de la ciutat. El concepte de trànsit pacificat ha esdevingut en els darrers anys un instrument molt útil i vàlid per resoldre els problemes de mobilitat en vies urbanes més complicades, especialment les zones de més alta densitat de comerços, població i vehicles.

VALLS · 10 DE GENER DE 2018