Multitudinària Gran Festa de la Calçotada

Multitudinària Gran Festa de la Calçotada

Multitudinària Gran Festa de la Calçotada

> Milers de persones omplen els carrers de Valls en la festa gastronòmica més popular de Catalunya

> Adria Wegrzyn, guanyador del Concurs de Menjar Calçots, pulveritza el seu propi rècord amb 310 calçots

Diada rodona per la Gran Festa de la Calçotada. Milers de persones han omplert aquest diumenge dia 28 de gener els carrers de Valls en la celebració central de la temporada de calçotades, la festa gastronòmica popular i més multitudinària de Catalunya. La celebració ha estat envoltada de la característica olor de calçot, dels principals elements del seguici popular vallenc així com dels típics concursos.

La més esperada de les competicions "calçotaires" era, un altre any, el Concurs de Menjar Calçots que s'ha emportat, per onzè any, Adrià Wegrzyn. Per al supercampió ha estat una jornada rodona també ja que ha batut el rècord que ell mateix ostentava. De fet, ha pulveritzat el record: s'ha cruspit en 45 minuts la increible xifra de 310 calçots, gairebé 6 quilos. Ni el seu pare, segon classificat, l'ha pogut seguir.

A la Gran Festa s'hi han pogut veure també els ja clàssics concursos d'elaboració de la típica salsa de la calçotada o la competició que promou la Indicació Geogràfica Protegida entre els agricultors pels millors calçots. Entre els cultivadors de calçots, el guanyador ha estat Jordi Rovira de Torredembarra, seguit de Castellfruits SCP de Castellvell. I a la salsa, el primer premi ha recaigut en la vallenca Andrea Cabrera i la torrenca Aurèlia Fortuny. A la plaça de l'Oli, amb la cuita de calçots, o al Pati que aplegava elaboradors de productes alimentaris i la Mostra de Cuina del Calçot, han estat altres dels epicentres de la festa.

La Gran Festa de la Calçotada l'organitzen, conjuntament, l'Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, SCCL, Gremi de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Comerç de Valls; amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, Repsol, Consorci Zona Franca, Unió Anelles de la Flama, Societat de Sant Antoni de Valls, Societat Coral Aroma Vallenca, Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”, Institut d’Estudis Vallencs, ONCE, Cartonatges Trilla, Vermut Miró Roig, Salses Fruits S&P, Vins DO Tarragona i cerveses San Miguel: i amb el patrocini de Cafès Brasília.

>> Més imatges de la festa al Flickr de Visita Valls (Pere Toda/Ajuntament de Valls)

 

 

VALLS · 28 DE GENER DE 2018