Es destinarà l'aportació del conveni amb Humana al menjador social "la Taulada"

Es destinarà l'aportació del conveni amb Humana al menjador social "la Taulada"

Es destinarà l'aportació del conveni amb Humana al menjador social "la Taulada"

> Aquesta Fundació va recollir més de 65 tones de roba usada a Valls l’any 2017

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 65.023 kg de tèxtil usat a Valls al 2017. Aquesta setmana, la regidoria de Via Pública i Serveis i l’Ajuntament de Valls i la Fundació han donat llum verd al conveni de col·laboració pel servei de recollida de roba usada que, d’altra banda, preveu una aportació econòmica de l’entitat de 5.500 euros anuals que l’Ajuntament destinarà al menjador social "la Taulada" de Valls.

Les donacions en roba usada confirmen la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. Humana té 16 contenidors a Valls on s’hi poden dipositar roba, calçat, complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals l’entitat dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi en les despeses de recollida i valorització dels residus municipals. L’objectiu de la Fundació és que la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part fonamental de la gestió de residus.

Mitjançant la recuperació de la roba usada, es possibilita la reutilització i recuperació de les matèries primeres a més de disminuir el volum de residus impropis que acaben en altres fraccions. D'aquesta manera es converteixen els residus en recursos perquè siguin utilitzats una vegada i una altra, contribuint així a una societat econòmica i socialment sostenible.

Després de l'orgànica, els envasos i plàstics, el paper i el cartró, i el vidre, el residu tèxtil és la cinquena fracció que més generen els catalans i la que presenta el percentatge de valorització més alt (per sobre del 90%). No obstant això, només una de cada 10 peces que ja no volem té una segona vida; a la resta no se li dóna un tractament apropiat cosa que n’impossibilita la reutilització.

El conveni entre l’Ajuntament de Valls i Humana, Fundación Pueblo para Pueblo per a la gestió del tèxtil estableix les condicions del servei (recollida, transport i reutilització), la ubicació dels contenidors i el seguiment de l'activitat. Tanmateix, s'estableix un programa d'activitats a desenvolupar destinades a accions de sensibilització, cooperació internacional i una aportació econòmica per part d'Humana, Fundación Pueblo para Pueblo de 5.500 € anuals que enguany es destinarà a la Taulada.

VALLS · 7 DE FEBRER DE 2018