Els 25 anys de les T de Teatre obren temporada a Valls

Els 25 anys de les T de Teatre obren temporada a Valls

> Aquest divendres es clou l’exitosa venda d’abonaments per a adults

> S’enceten els nous avantatges per als col·lectius amb risc d’exclusió social i per a les persones aturades

Aquest divendres els Teatres de Valls enceten la nova temporada teatral 2018 al Centre Cultural, amb els 25 anys de les T de Teatre, la punta de llança d’una programació d’espectacles amb companyies, actors i títols mestres. L’espectacle E.V.A. d’una de les companyies més estimades pel públic català començarà a les 21 h. Les localitats es poden obtenir pels tres canals: on line (www.ticketea.com), telefònic (902 044 226), taquilles del Principal i, una hora abans de la funció, també al Centre Cultural. Així mateix, fins divendres dia 16 pot obtenir-se l’abonament teatral, que a més de les T de Teatre, inclou el Teatre Nacional de Catalunya amb Frankenstein i Josep Maria Pou amb Moby Dick.

El mes de febrer dóna a Valls el tret de sortida a una temporada d’espectacles amb propostes per a adults, públics familiars i centres d’ensenyament. Aquest divendres el Centre Cultural acull a partir de les 21 h una peça escrita per Julio Manrique, Marc Artigau i Cristina Genebat i pensada per a l’aplaudida companyia T de Teatre, amb la qual serà impossible no identificar-se. El seu títol és E.V.A., sigles que amaguen al darrera l’Escala Visual Analògica del Dolor, una línia dividida en deu punts que serveix per mesurar el grau de dolor que experimenta un subjecte.

Després d'abordar temes com la maternitat, el sexe i les crisis generacionals, el dolor serà el protagonista d'aquesta nova obra de les T de Teatre, en una aventura molt especial. E.V.A. és una comèdia dramàtica en la qual quatre històries creuades de quatre ex-companyes d’escola ens transporten al dolor, a la poètica que, de vegades, l’acompanya i a les diverses formes que adopta: el físic, el crònic, el somàtic, el neuropàtic, el dolor vital, el moral, el quotidià o el de l'ànima.

La trama argumental de l’espectacle aborda les històries d'una actriu que pateix un bloqueig i no pot cantar; una anestesista experta en l'E.V.A. que ha acabat anestesiant els seus sentiments; una mare soltera a punt de deixar marxar del niu la seva filla (l'Eva), i una agent de la propietat immobiliària que mai no s'ha atrevit a fer les seves pròpies eleccions a la vida. En definitiva, les T de Teatre plantegen un muntatge que farà reflexionar l’espectador tot rient, possiblement la marca principal de la companyia.

L'espectacle està dirigit pel guardonat Julio Manrique, que compta al seu servei amb un elenc artístic integrat per Rosa Gàmiz, Carolina Morro -una jove actriu en una picada d'ull al relleu generacional-, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico i Àgata Roca. E.V.A. és la peça de balanç d'un llarg viatge que porta aquesta companyia a reflexionar en veu alta i mostrar a l'espectador un recorregut de 25 anys, on paisatges amables i agradables s'amalgamen amb els més feréstecs i inhòspits.

Alegria i dolor

E.V.A. parteix de l'alegria i el dolor, que formen un fi teixit que de l'ànima de l'home n'és el vestit. Vol mostrar el dolor que per a uns esdevé una experiència vital, mentre per a d'altres pot ser només una anècdota per oblidar. El conflicte arriba amb el xoc frontal entre les dues posicions: qui recorda el dolor i qui no, qui se n'ha vist afectat i qui l'ha obviat. I per això E.V.A. serveix per mesurar la importància i la transcendència amb què s'assumeixen diferents situacions de la vida: amb por, amb reticència, amb frustració, amb humor. Cap opció millora o empitjora la situació però totes fan que les coses es visquin d'una manera o d'una altra.

E.V.A. suposa un canvi radical en la línia escènica de la companyia T de Teatre però és un gir molt atraient que converteix el muntatge en un dels més homogenis i integradors. La tasca en la direcció del també actor Julio Manrique ha estat certament suggerent i ha aportat un aire fresc a la peça, a la companyia i als seus intèrprets.

Abonaments i entrades

Fins aquest divendres 16 de febrer, els horaris a les taquilles del Principal seran de 12 a 14 h i de 18 a 20 h. S’hi poden obtenir les localitats per a aquest espectacle, per als de la resta de la temporada, i només fins divendres 16 l’abonament, que inclou les T de Teatre, el Teatre Nacional de Catalunya i el nou espectacle de l’immens Josep Maria Pou. El preu total dels tres espectacles és de 45 € amb el Carnet dels Amics dels Teatres de Valls i de 49 € sense el carnet. Com és habitual, en els horaris de les taquilles, les ciutadanes i ciutadans també poden obtenir gratuïtament el Carnet dels Amics de Valls.

A partir de les 20 h les localitats es podran obtenir a la taquilla del Centre Cultural, on també es podrà gaudir de la nova Promo3 amb entrades a 3 euros per a les persones amb situació d’atur, així com, els darrers 30 minuts abans de la funció, de la Promoció Jove amb localitats a 3 euros per als menors de 30 anys.

VALLS · 15 DE FEBRER DE 2018