Els usuaris puntuen amb un 9 els serveis de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls

Els usuaris puntuen amb un 9 els serveis de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls

Els usuaris puntuen amb un 9 els serveis de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls

> L’auditoria de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya destaca els nivells de satisfacció i també els serveis i línies d’ajuts que s’ofereixen als ciutadans

> La major activitat del servei en els últims anys de l’oficina de Valls permetrà augmentar el finançament de la Generalitat que ha crescut un 37,4% en 5 anys

L’auditoria de l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya de l’Oficina Local d’Habitatge i el servei de Borsa de Mediació de l’Ajuntament de Valls posa de relleu els alts nivells de satisfacció dels usuaris. L’enquesta de l’AHC revela que un 94% dels usuaris es mostra molt o completament satisfet i que, en global, posen una nota de 9,1 als serveis municipals d’habitatge de Valls.

Per capítols, els ciutadans posen un 9 al temps d’espera a ser atesos, un 9,2 a la ubicació de l’oficina, l’accessibilitat i les instal·lacions i un 9,3 a la claredat de la informació i el tracte rebut. La mateixa auditoria destaca que caldria ampliar l’espai d’espera dels usuaris que és limitat en èpoques de major activitat, en especial durant els període anuals de convocatòries públiques d’ajuts a l’habitatge, i proposa avançar en la implantació de l’administració electrònica per facilitar l’accessibilitat a tots els serveis de l’Oficina Local, uns aspectes que s’està treballant per millorar.

L’AHC subratlla sobretot com a positiu, pel que fa als serveis de mediació per al lloguer social, la xifra elevada d’habitatges de mediació que es gestionen i també els incentius que s’ofereixen des de l’Ajuntament per a la captació d’habitatges, amb la línia de bonificacions del 75% de l’IBI i les subvencions per rehabilitació d’habitatges. A més, entre les polítiques municipals pel que fa a ajuts per al pagament de lloguer, l’auditoria tècnica de l’AHC assenyala el seguiment que s’efectua als usuaris, així com la convocatòria d’una línia municipal pròpia d’ajuts per al pagament del lloguer que dóna cobertura específica a una franja de població que no té accés als ajuts convocats per la Generalitat.

Més activitat, major finançament

El creixement de l’activitat de l’Oficina Local d’Habitatge ha estat una constant en els últims exercicis, una situació que ha permès ampliar les línies de finançament amb conveni entre l’Ajuntament i l’Agència d’Habitatge de Catalunya. D’aquesta manera, en els últims cinc exercicis el finançament del Govern ha augmentat en un 37,4%, fins a situar-se l’any vinent en més de 72.000 euros segons el que preveu el conveni entre el consistori i l’AHC.

Aquest major finançament permetrà que es continuin ampliant les polítiques municipals d’habitatge amb nous serveis i, a la vegada, encetar noves línies, entre elles els 150.000 euros que l’Ajuntament destinarà enguany a la compra d’edificis, en aquest cas per l’actuació de creació d’habitatge dotacional públic al carrer Sant Francesc.

L’Ajuntament ha assolit els nivells més alts de finançament per part de l’Agència d’Habitatge gràcies a l’increment dels indicadors d’activitat que la Generalitat valora a l’hora d’establir els convenis amb l’administració local. Un dels punts amb major increment han estat el nombre d’expedients que s’han tramitat per facilitar l’accés dels ciutadans als ajuts públics de lloguer. L’any passat es van tramitar 352 expedients de subvencions i prestacions pel lloguer d’habitatges, el que representa un 19,7 més que el 2016. De fet, aquesta línia és la que més ha augmentat en els últims anys, ja que en els últims tres exercicis ha acumulat un creixement de prop del 50%.

També s’ha enregistrat un important increment en el nombre de sol·licituds de pisos que, per primera vegada des de la posada en funcionament de l’OLH ha superat la xifra de 200 habitatges. D’aquesta manera, l’any passat es van efectuar a l’OLH 219 peticions d’habitatges. A hores d’ara, a la borsa d’habitatge de Valls es gestionen 158 habitatges per a lloguer, amb un augment del 8,9%.

> Més informació

VALLS · 22 DE FEBRER DE 2018