Valls se suma a les celebracions del Dia Internacional de les Dones

Valls se suma a les celebracions del Dia Internacional de les Dones

Valls se suma a les celebracions del Dia Internacional de les Dones

La ciutat de Valls s'ha sumat a les celebracions i reivindicacions amb motiu del Dia internacional de les Dones el 8 de març amb activitats ben diverses com el Cicle de Cinema de Gènere, el teatre fòrum adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO o una xerrada sobre la discriminació de la dona en el món laboral. Aquest 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional, s’ha celebrat una concentració a la plaça del Blat davant l’Ajuntament al matí i, al vespre, les reivindicacions s'han traslladat a Vallsgenera on també s'ha llegit el manifest institucional del dia internacional a càrrec de dones emprenedores.

Els actes van començar amb el Cicle de Cinema de Gènere que per tercer any consecutiu la regidoria de Participació Ciutadana coorganitza amb el Cine Club Valls. En la primera sessió el dijous 1 de març es va projectar la pel·lícula «La sal de la tierra» sobre la reivindicació salarial, mentre que la segona sessió serà dijous 22 de març amb el film «Maudie, el color de la vida», de temàtica envers la discriminació de la dona amb discapacitat, a les 21 hores a l’IEV. Els dos films aborden les problemàtiques de les dones en el món del treball.

El teatre ha estat un altre dels protagonistes de les activitats programades. Així, el divendres dia 2 de març a les 9.30h al Teatre Principal es va representar «El sopar de les princeses», teatre fòrum adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO. Finalment, dijous 8 de març, va tenir lloc la xerrada sobre la discriminació de la dona en el món laboral, a càrrec d'Esther Guerrero, professora del departament de Dret Públic a la URV i també la lectura del manifest institucional a càrrec de dones emprenedores de la ciutat.

Abans, el mateix dia 8 a les 11h a la plaça del Blat s’ha celebrat una concentració davant l'Ajuntament. Destacar que el ple de l'Ajuntament celebrat el passat 26 de febrer va aprovar una moció de suport i adhesió a la vaga feminista del 8 de març. D’aquesta manera, el consistori vallenc ha refermat en els acords el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones vallenques. La moció subratlla que l’Ajuntament mantindrà la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions municipals i de manera transversal, rebutjant qualsevol tipus de discriminació envers les dones i de l’assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol àmbit, fent especial incidència en el laboral o els espais d’oci i festes. El consistori es compromet a fer difusió de la vaga feminista el proper 8 de març i així facilitarà informació per a qui vulgui adherir-se a la vaga i també fent una aturada davant del centre de treball.

D’altra banda, per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l’Institut Català de les Dones (ICD) ha endegat la campanya “Veus que no veus” per impulsar la millora de la representació de les dones als mitjans de comunicació. El vídeo de la campanya #veusquenoveus està protagonitzat per dones que habitualment no apareixen en els mitjans o hi apareixen de manera estereotipada, amb l’objectiu de reivindicar una millor visibilitat de les dones reals. Cal tenir en compte que la presència de les dones en programes informatius radiofònics i de televisió oscil·la entre el 23% i el 44%, mentre que a la premsa escrita és del 23% i en la digital del 34%.

>> Institut Català de les Dones · Campanya Veus que no veus

VALLS · 1 DE MARÇ DE 2018