L'Ajuntament contractarà a més de 50 persones amb plans ocupacionals

L'Ajuntament contractarà a més de 50 persones amb plans ocupacionals

L'Ajuntament contractarà a més de 50 persones amb plans ocupacionals

> Vallsgenera hi destinarà gairebé 700.000 euros a través de diversos programes finançats principalment per la Generalitat

> Es presenta el catàleg de formació contínua i formació ocupacional amb una àmplia oferta de cursos

L'Ajuntament de Valls, a través de l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera, contractarà aquest any 2018 a 51 persones a través de programes cofinançats principalment per la Generalitat de Catalunya amb un cost de 697.000 euros. La contractació beneficiarà a col·lectius de persones amb majors dificultats d'accedir al mercat de treball i treballaran en diferents departaments, bé sigui des dels serveis municipals de manteniment, neteja i equipaments, cultura, comerç, informàtica o Vallsgenera.

Es tracta de programes de contractació adreçats, entre altres col·lectius, a majors de 45 anys, aturats de llarga durada, dones i joves i inclou accions impulsades per la Generalitat com, per exemple, Treball i Formació, Enfeina't, Garantia Juvenil o Treball als Barris. Als treballadors són contractats per sis mesos i, com a novetat enguany, una tercera part seran contractats per un període de fins a un any.

A més de la contractació remunerada, els programes inclouen formació, amb l'objectiu de millorar les opcions d'inserció al mercat laboral. A hores d'ara ja s'ha contractat a 35 treballadors dels 51 que estan previstos per aquest any 2018. Aquest dijous dia 1 de març, els primers contractats s'han reunit per a una foto de família amb el regidor d'Empresa i Ocupació i president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, i responsables tècnics de l'institut municipal.

Catàleg de Formació 2018

D'altra banda, Vallsgenera ha presentat el Catàleg de Formació 2018 que inclou l'oferta de cursos de formació contínua per a treballadors en actiu com la formació ocupacional adreçada principalment a persones en situació d'atur. Entre les activitats, destaca l'oferta de cursos vinculats a tecnologies de la informació aplicades al món de l'empresa, de serveis socioculturals, de logística i transport, administració i gestió, d'alimentació o d'indústria metal·lúrgica, entre altres propostes. També hi haurà formació ocupacional en hosteleria i turisme, activitats físicoesportives, anglès, comerç o gestió administrativa, en una oferta que com han destacat els responsables de Vallsgenera és viva i oberta a les necessitats del territori i que planteja el mercat laboral.

Precisament, el disseny del programa formatiu sorgeix de la detecció de necessitats de treballs més demandats per les empreses i sectors econòmics, per tal d'ajustar la formació al món del treball, garantir la competitivitat, dotar el territori de personal qualificat i millorar les opcions d'inserció laboral. Per a totes les activitats programades per aquest 2018 en formació per Vallsgenera, s'ofereixen fins a 1.200 places.

VALLS · 1 DE MARÇ DE 2018