El Consell Català de Formació Professional i Human Age Institute impulsen l’ocupabilitat dels joves a Valls

El Consell Català de Formació Professional i Human Age Institute impulsen l’ocupabilitat dels joves a Valls

> Ho faran els dies 8 i 9 de març a través d’unes jornades que tindran lloc a l'Hotel Class i que persegueixen potenciar el talent dels joves i afavorir el desenvolupament de les seves competències professionals

> La jornada del 8 de març, PowerYou Xperience Junior, estarà dirigida a alumnes d’ESO i batxillerat, i la del 9 de març, PowerYou Xperience, a estudiants d’FP

El Consell Català de Formació Professional i Human Age Institute han organitzat unes jornades a l'Hotel Class de Valls els dies 8 i 9 de març, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valls i Vallsgenera, que persegueixen potenciar el talent dels joves i afavorir el desenvolupament de les seves competències professionals amb l’objectiu d’impulsar l’ocupabilitat del col·lectiu. Aquesta actuació s’emmarca en un conveni signat el passat mes de juliol entre el Departament d´Ensenyament -a través del Consell Català de Formació Professional- i Human Age Institute.

La primera sessió, PowerYou Xperience Junior, que tindrà lloc el dia 8, estarà dirigida a alumnes d’ESO i batxillerat, amb l’objectiu que els participants desenvolupin el seu autoconeixement i adquireixin una sèrie de coneixements que facilitin la presa de decisions en relació a la seva carrera professional. Els inscrits en aquesta primera sessió assistiran a una xerrada inspiradora impartida pel fundador i CEO de Pangea, Pablo González, la primera plataforma digital dissenyada amb l’objectiu de despertar i enfortir el talent jove facilitant la seva connexió i impulsant la seva relació amb entitats públiques i privades.

Després d’aquesta xerrada, els alumnes, dividits en equips de treball, participaran en tres tallers impartits per professionals de recursos humans. El primer, Un món hiperconnectat, té l’objectiu d’identificar, a través de la gamificació, les habilitats TIC que els joves posseeixen. Amb el segon, Encuentra tu pasión, els participants tindran l’oportunitat de dissenyar el seu perfil professional futur utilitzant un test interactiu. El tercer taller programat, Despertar les competències STEM, permetrà als assistents identificar les competències STEM i detectar aquelles àrees fonamentals per al desenvolupament de la seva carrera mitjançant l’ús de construccions LEGO.

El 9 de març, la jornada estarà enfocada a alumnes de Formació Professional, de 16 a 21 anys, i també a alguns alumnes de 2n de batxillerat amb l’objectiu que els estudiants puguin viure una experiència d’ocupabilitat única i completa i que coneguin els reptes que planteja el futur de l’ocupació, així com les competències i habilitats més demandades per les organitzacions en un entorn complex i en canvi constant.

Els participants en aquesta segona jornada, PowerYou Xperience, també podran escoltar la xerrada impartida per Pablo González. S’obrirà després un espai de debat entre els estudiants i els representants d’algunes empreses líders al territori, en què ambdues parts exposaran les seves inquietuds i necessitats, i podran parlar sobre les competències i habilitats demandades avui a les organitzacions.

A més, els estudiants inscrits podran participar en tallers pràctics sobre com optimitzar el seu currículum en l’era digital o com realitzar un eficaç Elevator Pitch, és a dir, com definir una proposta de valor com a professional en un breu espai de temps. Per acabar la jornada, els alumnes rebran assessorament personalitzat per a la construcció de la seva marca personal i podran treballar els seus perfils amb experts en selecció que resoldran tots els seus dubtes.

El passat mes de juliol, Human Age Institute i el Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya -a través del Consell Català de Formació Professional- van signar un conveni per promoure el Desenvolupament de Talent en els alumnes de Formació Professional. L’objectiu d’aquest conveni no és altre que poder impulsar l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu, millorant les seves competències i habilitats mitjançant ponències i jornades pràctiques com les programades a Valls.

VALLS · 7 DE MARÇ DE 2018