Els Teatres de Valls acullen 44.184 espectadors en 231 dies d'activitat

Els Teatres de Valls acullen 44.184 espectadors en 231 dies d'activitat

> 52 entitats i altres agents culturals i socials van fer ús dels equipaments escènics durant l’any 2017

L’any 2017 van passar pels Teatres de Valls un total de 44.184 espectadors, dels quals 10.492 van ser als espectacles de la temporada estable i 33.692 a les activitats organitzades per entitats i altres agents culturals i cívics. Els teatres van obrir 231 dies, dels quals 40 van estar protagonitzats per les companyies incloses en la temporada estable en les seves dues programacions anuals, i els 191 restants per entitats i altres agents culturals dins el programa «Valls, ciutat de cultura participativa».

A diferència d’altres consistoris, l’Ajuntament de Valls aplica una línia activa de suport a les entitats sense ànim de lucre de manera que no es carreguen taxes de lloguer dels teatres en la gran majoria d’usos. Al llarg de l’any 2017, 52 associacions sense ànim de lucre, creadors diversos, petites indústries culturals i altres agents artístics, culturals i socials es van beneficiar dels serveis que presten els Teatres de Valls. També en fou usuària una companyia dins del programa de residències gratuïtes per fomentar la creació artística.

El regidor de Cultura Marc Ayala ha posat èmfasi en «les sinergies que el consistori vertebra amb el teixit artístic i creatiu de la ciutat, que esdevé una autèntica pedrera per al talent local». Així mateix, Ayala ha destacat que «l’adquisició de les noves butaques i grada retràctil ha contribuït que el Centre Cultural adquireixi una tendència més marcadament dedicada a les arts escèniques i musicals, mentre que altres activitats ben participatives com els balls de saló o el ball de Cap d’Any han estat programats a la Sala Kursaal, en la qual l’Ajuntament ha millorat tant les condicions de confortabilitat com els aspectes relatius a la senyalètica i a la seguretat».

Els èxits del 2017
Durant l’exercici 2017 l’espectacle professional amb més demanda fou el del Mago Pop, amb La gran ilusión, (1.171 espectadors en dues sessions). El seguiren el concert dels Amics de les Arts en la primera etapa de la seva nova gira a la demarcació tarragonina (716 assistents), així com la comèdia familiar Avui no sopem protagonitzada per cinc cares molt mediàtiques com són David Bagés, Jordi Banacolocha, Susanna Garachana, Maife Gil i Mercè Martínez (611 espectadors). Els tres espectacles pujaren a l’escenari del Centre Cultural. D’altra banda, les nou funcions dels Pastorets Principals foren l’espectacle, en aquest cas amateur, que més espectadors portà als recintes escènics vallencs amb 2.228 persones, concretament al Teatre Principal.

VALLS · 7 DE MARÇ DE 2018