L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard es suma a la celebració del Dia Mundial de la Poesia

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard es suma a la celebració del Dia Mundial de la Poesia

> Ho fa versionant el musical del poema de Marc Granell, La poesia

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard es suma a la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb el versionat musical del poema de Marc Granell, La poesia. La UNESCO va declarar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada la Institució de les Lletres Catalanes celebra una festa de les lletres poètiques al llarg de tot el país. Aquest any s'ha encarregat un poema a Marc Granell (València, 1953) i s'ha traduït a diferents llengües per tal que es pugui recitar en la varietat lingüística dels diferents parlants que viuen a Catalunya.

Des de l'Escola de música, i a proposta d'un centre educatiu, ens volem sumar a la festa i és per això que Rosabel Bofarull ha versionat el poema per a veu i acompanyament d'instruments Orff, seguint el model que s'utilitza per al projecte Xilofonada Poètica. L'EMM Robert Gerhard convida als centres educatius a fer un petit vídeo i penjar-lo a les xarxes, per inundar de poesia i música les xarxes durant el dia 21. I ens agradaria saber-ho: per això proposem l'etiqueta #DMPmúsica i etiquetar l'Escola (@EMMValls) i l'autora (@RosabelBofarull), per veure la repercussió de la iniciativa i pensar en futures col·laboracions.

Les partitures i les bases instrumentals, tan útils quan es treballa a l'aula, i que s'han enregistrat amb docents de l'Escola, es poden trobar, de forma gratuïta, al web de l'Escola. (Descarregar partitures i bases instrumentals)

Amb aquesta aposta, l'Escola vol no només sumar-se a la celebració sinó aportar recursos per tal de treballar el poema des de l'àrea de música o fer música des de la poesia. Des de la Institució de les Lletres Catalanes ha valorat molt positivament la iniciativa i des del seu portal també es pot accedir al material musical. (Descarregar material musical)

VALLS · 12 DE MARÇ DE 2018