El nou espectacle de Justo Molinero, diumenge al Centre Cultural de Valls

El nou espectacle de Justo Molinero, diumenge al Centre Cultural de Valls

El nou espectacle de Justo Molinero, diumenge al Centre Cultural de Valls

> El popular humorista i presentador de ràdio presenta ‘El hombre, la gran chapuza de Dios’

El nou espectacle del radiofonista Justo Molinero es podrà gaudir aquest diumenge a la tarda en la programació dels Teatres de Valls. El muntatge ‘El hombre, la gran chapuza de Dios’ aixecarà el teló a les 18 h al Centre Cultural.

L’humor desenfadat de Justo Molinero és un dels espectacles de la temporada al Centre Cultural on arriba aquest diumenge 18 de març a les 6 de la tarda. Després de 35 anys darrere del micròfon i amb l’èxit obtingut amb els espectacles anteriors ‘Ahora me toca a mí’ i ‘Novios con solera’, Justo Molinero torna al Centre Cultural de Valls amb un muntatge delirant, en clau d’humor, ‘El hombre, la gran chapuza de Dios’ dos anys després de la seva darrera visita. En el nou espectacle, Molinero reuneix Los Descastaos, una insòlita companyia formada per un grup de locutors i amics de la ràdio.

‘El hombre, la gran chapuza de Dios’, que s’inspira en el sainet del mateix nom de José Cedena, ofereix als espectadors dosis d’humor directe, quotidià, senzill i costumista. En l’obra, veuran d’una manera peculiar l’inici de l’home, com Déu el va crear i el nyap que va fer; com va crear Eva; el passatge de la poma; i la temàtica de la bondat i la maldat.

L’obra, que compta amb Jonathan Santiago com a artista convidat, també parla de Caïm i Abel, i de com Caïm mata Abel. La trama suposa que el món era perfecte abans que Eva mengés la poma, el fruit prohibit, i després tot va anar malament i es va torçar.

Del taxi als mitjans

Tot i que va néixer al municipi andalús de Villanueva de Córdoba l'any 1949, fa 50 anys, el 1967, Justo Molinero va emigrar a Catalunya, com molts andalusos de l'època, a la recerca de treball. En terres catalanes va exercir de mecànic i, posteriorment, de taxista. El 1982 de cara al Mundial de futbol va posar en marxa Ràdio TeleTaxi, una emissora de ràdio originalment destinada als companys taxistes. L'emissora, amb seu a Santa Coloma de Gramanet, va seguir emetent fins a les darreries de 1986, quan va ésser clausurada perquè no disposava de llicència administrativa. Un any després, Molinero i gran part del seu equip van reprendre l'activitat després d'adquirir l'emissora RM Ràdio de Mataró. El 1992 va obtenir una llicència per emetre en FM, fet que va suposar el ressorgiment de Ràdio TeleTaxi.

Durant els anys noranta, va viure un gran creixement, afegint noves freqüències que li van permetre cobrir Catalunya, el País Valencià i territoris d'Aragó. Posteriorment va donar el salt a la televisió local amb la creació de TeleTaxi TV i, finalment, creà el seu propi segell discogràfic: Moval Music. Actualment dirigeix i presenta el magazín matinal El Jaroteo, espai degà de Ràdio TeleTaxi, i el programa d'entrevistes en profunditat 'Qui és qui' a Teletaxi TV, a personatges de trajectòria destacable en la pràctica social.

Premis i entrades

El 2002 Justo Molinero va rebre el premi Ràdio Associació pels seus 20 anys de comunicació i per la integració entre la diversitat cultural que conviu en una mateixa comunitat: Catalunya. El 2006 fou guardonat amb el Premi Ondas en reconeixement a una àmplia tasca professional i empresarial a la ràdio espanyola i com a creador d'un format musical innovador, que ha aconseguit una gran audiència i seguiment dels oients. El 2009 va rebre el Premi de l’Acadèmia de les Arts i de les Ciències de la Música. Finalment el 2013 obtingué una Menció d’Honor en la 13a edició dels Premis Nacionals de Comunicació coincidint amb el 30 aniversari de la posada en marxa de Ràdio TeleTaxi.

Les entrades es venen a través del web ticketea.com les 24 hores, per telefon a través del 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet de Valls. Diumenge també se’n podran adquirir des d’una hora abans de la funció a la taquilla del Centre Cultural.

VALLS · 15 DE MARÇ DE 2018