Valls i Andorra la Vella enforteixen l'agermanament amb la calçotada popular

Valls i Andorra la Vella enforteixen l'agermanament amb la calçotada popular

Valls i Andorra la Vella enforteixen l'agermanament amb la calçotada popular

> Més de 6.000 calçots en la festa tradicional de la calçotada vallenca a la capital andorrana

Aquest diumenge 18 de mar, la calçotada de Valls ha tornat a viatjar a la ciutat agermanada d'Andorra la Vella. Com és ja tradicional, la gran participació dels andorrans va marcar una jornada en la que es van repartir més de 6.000 calçots de la Indiciació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, a més dels productes propis de la calçotada com la botifarra de Valls o la salsa, a més d'un pitet de record. La celebració, clàssica ja dels actes d'agermanament entre les dues ciutats, va ser possible gràcies a la participació dels membres de la Cooperativa Agrícola de Valls que per coure els calçots i preparar la celebració van comptar, com és habitual, amb la col·laboració dels amics dels Escudellaires d'Andorra la Vella.

A la diada també hi va participar l'alcalde de Valls, Albert Batet, que va ser rebut al Comú d'Andorra la Vella per la cònsol major, Conxita Marsol, acompanyats pels regidors i consellers de les dues corporacions. En la trobada, la cònsol major va retornar a l'alcalde el llibre d’anotacions de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell que Valls va cedir l’any passat a Andorra la Vella. En aquesta llibreta hi ha els apunts que l'il·lustre arquitecte vallenc va fer l’any 1962 sobre l’estat de les esglésies andorranes i les consideracions sobre quines actuacions calia fer-hi per conservar-les i restaurar-les. Del document, que ja s’ha microfilmat i digitalitzat, se n’ha guardat una còpia a l’Arxiu Comunal d'Andorra la Vella.

Els actes d’agermanament que Andorra la Vella i Valls mantenen des de fa 51 anys tenen en la gastronomia pròpia de les dues ciutats el gran protagonisme. Així, de manera rotatòria, un any la parròquia acull la calçotada i el següent, la capital de l'Alt Camp una escudellada a càrrec de la Confraria d’Escudellaires. En la trobada d'aquest cap de setmana es va expressar la voluntat de les dues institucions per continuar reforçant els llaços d'agermanament entre les dues ciutats. Les autoritats andorranes van informar a més que les obres a la nova plaça que el Comú ha batejat com a plaça Ciutat de Valls estan pràcticament enllestides. Així, es preveu que s'inauguri la nova plaça el proper mes d'abril amb una festa oberta.

>> Més imatges de la festa (Flickr Comú Andorra la Vella · Toni Lara)

VALLS · 19 DE MARÇ DE 2018