Els pressupostos participatius de Valls, protagonistes al Congrés de Govern Digital

Els pressupostos participatius de Valls, protagonistes al Congrés de Govern Digital

Els pressupostos participatius de Valls, protagonistes al Congrés de Govern Digital

> Responsables del departament de Tecnologies de la Informació del consistori vallenc presenten l’eina d’identificació digital per a les votacions online

El procés de pressupostos participatius de Valls i l’eina d’identificació digital per a les votacions online va ser un dels projectes protagonistes del Congrés de Govern Digital Local celebrat els dies 22 i 23 de març a Barcelona. Aquest congrés organitzat per Localret i AOC Consorci d’Administració Oberta és el fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de l’administració digital, on es presenten projectes i experiències que les tecnologies de la informació ofereixen per a la millora del funcionament dels ens locals i dels seus serveis de proximitat a la ciutadania.

Durant el Congrés, el Cap de Sistemes d’Informació i Comunicacions de l’Ajuntament de Valls, Ricardo González, va participar a la taula “Participació Ciutadana: com fer de la política quelcom més proper”, junt amb responsables de recerca, innovació i participació ciutadana de Localret, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. A la taula rodona, l’Ajuntament de Valls va presentar el procés de pressupostos participatius celebrat a finals de l’any passat i que, per primera vegada, va combinar el vot presencial amb el vot online.

González va exposar la implementació a les votacions dels pressupostos participatius de Valls de la plataforma Valid del Consorci AOC que garanteix la identificació dels ciutadans d’una manera senzilla i segura, mitjançant certificat digital o també amb el telèfon mòbil, a través del qual el ciutadà verifica la identitat via SMS. L’any 2017, 118 vallencs van votar online els pressupostos participatius, una xifra que ja va representar el 16% del total de 752 persones que van prendre part en les votacions.

Aquest sistema d’identificació digital utilitzat per als pressupostos participatius es podrà estendre a altres àmbits i iniciatives de participació, però a més també a tràmits que els ciutadans podran efectuar online amb l’Ajuntament de Valls d’una manera senzilla i segura. L’Ajuntament ha aprovat ja el protocol d’identificació i signatura digital com a primer pas en aquest sentit.

VALLS · 27 DE MARÇ DE 2018