Nou sistema per fer tràmits on-line amb identificació i signatura electrònica

Nou sistema per fer tràmits on-line amb identificació i signatura electrònica

Nou sistema per fer tràmits on-line amb identificació i signatura electrònica

> Des de qualsevol dispositiu i sense certificat digital

L’Ajuntament de Valls posa en funcionament el nou sistema VÀLid d'identificació i signatura electròniques a través d’IDCAT Mòbil, que permet realitzar tràmits a la seu electrònica municipal des del telèfon mòbil sense necessitat de disposar de signatura digital. Fins ara només es podien efectuar tràmits si es tenia aquest certificat digital o per mitjà del sistema Cl@ve.

Aquest nou sistema d'identificació i signatura electròniques que s’ofereix a la ciutadania mitjançant dispositius mòbils -gràcies al Consorci AOC en col·laboració amb la Generalitat- es pot utilitzar per fer tràmits amb les administracions i els ens que integren el sector públic de Catalunya. Així, l’IDCAT Mòbil facilita: identificar-se i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador; no cal recordar cap contrasenya ni PIN; no requereix la instal·lació de cap tipus de programari; és un sistema segur; no caduca amb el transcurs del temps, i és gratuït.

La Regidoria de Transparència i TIC apropa així la innovació i la tecnologia a la ciutadania per facilitar els tràmits i continua apostant per les tecnologies 2.0 per fer evolucionar l'administració pública i apropar-la als vallencs i vallenques. Al mateix temps, l’objectiu del projecte és renovar tecnològicament l'administració pública per dotar d'eines als ciutadans per tal que pugin realitzar els seus tràmits de forma més àgil i fàcil.

Durant la fase de votació dels pressupostos participatius de l'any 2017 ja es va realitzar una prova de funcionament del sistema. Es requeria d'una identificació electrònica per poder votar i amb l’ús d’aquest sistema el resultat va ser satisfactori. Ara l’IDCAT Mòbil s’amplia per a la tramitació en general a la seu electrònica municipal.

El protocol d'identificació i signatura electrònica, estableix els criteris comuns a l'Ajuntament de Valls pel que fa als aspectes tècnics i organitzatius necessaris per a la implantació dels sistemes d’identificació i signatura electròniques per a cada tràmit o servei, en funció del seu grau de seguretat. En concret, enumera els sistemes disponibles actualment per a la identificació i signatura electròniques de persones físiques, jurídiques, treballadors i ens públics; estableix el seu nivell de seguretat d’acord al que defineix tant l’Esquema Nacional de Seguretat com el Reglament Europeu d’Identificació i Serveis de Confiança, i dóna els criteris per a la seva aplicació per a actuacions concretes.

VALLS · 9 D'ABRIL DE 2018