L’Obra Social "la Caixa" i l’Ajuntament de Valls renoven el seu compromís amb la gent gran de la Llar del jubilat

L’Obra Social "la Caixa" i l’Ajuntament de Valls renoven el seu compromís amb la gent gran de la Llar del jubilat

L’Obra Social "la Caixa" i l’Ajuntament de Valls renoven el seu compromís amb la gent gran de la Llar del jubilat

> La Fundació Bancària "la Caixa" i l’Ajuntament de Valls han signat avui un acord per tal de reforçar el programa de Gent Gran i potenciar la tasca de promoció de l’envelliment actiu de la Llar del jubilat i pensionista de Valls i l'Alt Camp i actualitzar la programació que els ofereixen conjuntament

> El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà i Benet, i el director de Banca Institucions de CaixaBank a Tarragona interior, Alexis Gómez, han signat el conveni que pretén millorar el benestar i fomentar el respecte a aquest col·lectiu en el marc del programa de gent gran

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà i Benet, i el director de Banca Institucions de Tarragona interior de CaixaBank, Alexis Gómez, han renovat a l’Ajuntament de Valls el seu compromís per promoure l’envelliment actiu.

L’Obra Social "la Caixa" i l’Ajuntament de Valls reforcen el seu compromís amb les persones grans amb la signatura del conveni per desenvolupar el programa de Gent Gran a la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls i l’Alt Camp. L’any passat i aquest, l’Obra Social ”la Caixa” ha destinat 20300 euros a aquest equipament en el marc de l’acord entre les dues institucions. Durant l’any 2016-17, aquest centre ha acollit 34 activitats i tallers dels quals han participat 531 persones grans.

L'ajuntament de Valls contribueix amb la cessió del local provisional mentre no s'iniciïn les obres de reforma de Ca Xapes i amb una aportació de 11.250€ per les activitats i el funcionament.

És molt important el suport a les activitats, ja que Valls compta amb un important col·lectiu de gent gran. Valls te un nivell de sobrenvelliment elevat i la linia de treball és el de l'envelliment actiu aixó comporta que es potenciin les activitats.

Les principals activitats que realitza la llar del Jubilat amb el suport de la Caixa son totes les derivades del suport informàtic que dona amb l'aula informàtica i amb els professionals de suport. Alhora la Caixa posa a disposició de la llar una àmplia cartera de tallers i activitats que recull el conveni i que la Llar pot fer a demanda.

Formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

- Inicia't a la informàtica. En aquest taller s’ensenyaran les funcions més bàsiques de l'ordinador i el ratolí, coneixeran i practicaran amb el programa de tractament de textos i s'iniciaran en el món d'Internet i el correu electrònic.

- Crea i dissenya un document de text. L’objectiu del taller és ensenyar a crear i editar un document digital amb la finalitat de realitzar un projecte grupal. Buscaran informació per Internet sobre el projecte i aprendran a descarregar imatges i a incorporar-les. A banda, esbrinaran com enviar correus electrònics amb arxius, entre altres coses.

- Retoc fotogràfic i presentacions digitals. En aquest espai, aprendran a retocar imatges amb Photoshop. Coneixeran com es crea i s'edita una presentació digital (PowerPoint) on s'incorporaran les imatges prèviament retocades amb la finalitat de realitzar un projecte grupal.

- Connecta't a la Xarxa. Coneixeran i practicaran amb les plataformes socials més rellevants i aprendran a tenir un ús responsable de les mateixes. Podran contactar amb coneguts, compartir experiències, opinions i difondre o obtenir notícies d'última hora. Aquest taller ajuda a comprendre perquè serveixen les Xarxes Socials i, en conseqüència, decidir com les poden aplicar a la seva vida quotidiana per ampliar i millorar les seves possibilitats de comunicació amb l'entorn més proper.

- Incorpora Internet en el teu dia a dia. Ampliaran en el seu coneixement en la recerca d’informació a Internet, coneixeran diferents plataformes per a visualitzar i compartir vídeos o fotografies, aprendran a realitzar diversos tràmits en línia amb seguretat i s’iniciaran en l’ús de les aplicacions dels dispositius mòbils personals, tablets o smartphones.

- Projectes de participació social i voluntariat

Un programa emblemàtic a Valls

La gent gran sempre ha estat un col·lectiu d’atenció preferent per a l’Obra Social "la Caixa". L'atenció especial a les persones grans va arrencar amb un primer Homenatge a la Vellesa el 1915 a Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona), i des de llavors l'Obra Social "la Caixa" ha intentat incessantment millorar la qualitat de vida de les persones grans, promovent programes d'envelliment actiu i saludable amb especial atenció a les persones més vulnerables.

Des de l’any 2000, l’Ajuntament de Valls i l’Obra Social "la Caixa" treballen conjuntament per actualitzar el programa d’atenció a través d’un conveni de col·laboració que actualment ja beneficia a la llar de jubilat de gent gran de Valls.

Valorem molt positivament aquest conveni, que es va realitzant des de fa anys, i que ajuda a la Llar i indirectament a tota la gent gran de Valls per poder gaudir d'unes activitats innovadores i especialment preparades per la gent gran.

VALLS · 11 D'ABRIL DE 2018