Comencen les obres d'urbanització del carrer Jacint Verdaguer

Comencen les obres d'urbanització del carrer Jacint Verdaguer

Comencen les obres d'urbanització del carrer Jacint Verdaguer

> El carrer romandrà tallat al trànsit durant l’execució dels treballs, previst en tres mesos

> Amb les obres, es modernitzaran tots els serveis i el carrer passarà a ser de plataforma única

L’Ajuntament de Valls inicia aquest dimarts dia 24 d’abril les obres d’urbanització del carrer Jacint Verdaguer. El projecte suposarà una inversió de 84.500 euros IVA inclòs i inclou tan la millora del paviment d’aquesta via com també la renovació i modernització dels serveis públics. La regidora de Via Pública, Serveis i Medi Ambient, Dolors Farré, va presentar dilluns passat en una reunió amb els veïns de la zona el projecte i el calendari d’execució de les obres que es preveuen finalitzar en tres mesos.

Durant aquest període, el carrer romandrà tallat al trànsit de vehicles i per aquest motiu es recomana utilitzar vies alternatives per enllaçar amb les zones de la carretera de Montblanc i plaça Font de la Manxa. Així, s’aconsella que per accedir a aquest àmbit del centre de la ciutat s’eviti la muralla de Sant Antoni i s’utilitzi preferentment altres accessos, com per exemple l’entrada a Valls pel carrer Anselm Clavé.

El projecte suposarà la transformació integral del carrer Jacint Verdaguer. D’aquesta manera, el carrer serà de plataforma única i mantindrà l’estètica d’altres actuacions de millora executades recentment en aquest àmbit de Valls com la realitzada l’any 2016 a la zona dels carrers del Paborde i de Miralbosc. En el cas de Jacint Verdaguer, al tractar-se d’un carrer estret però amb molt de trànsit al comunicar dues vies urbanes principals com la muralla de Sant Antoni i carretera de Montblanc, s’ha previst la instal·lació de pilones a banda i banda per delimitar els espais reservats als vianants. Precisament, amb l’objectiu de fer compatible la seguretat de vianants i la comoditat de la mobilitat i circulació de vehicles, el projecte preveu mantenir en tot el recorregut del carrer la mateixa alçada que s’assoleix amb el pas de vianants elevat que està situat a la cruïlla de la muralla amb el carrer Miralbosc.

Les obres d’urbanització inclouen la modernització dels serveis públics de clavegueram, aigua, electricitat i tot l’enllumenat públic. En el cas de l’enllumenat s’utilitzarà tecnologia led, més eficient ja que genera una major sensació d’il·luminació però amb un consum energètic molt menor.

VALLS · 17 D'ABRIL DE 2018