El Teatre Principal acull l'exposició itinerant "Cartells teatrals modernistes"

El Teatre Principal acull l'exposició itinerant "Cartells teatrals modernistes"

El Teatre Principal acull l'exposició itinerant "Cartells teatrals modernistes"

> Està produïda per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona

> La iniciativa s’inclou en l’Escola de l’Espectador dels Teatres de Valls

El Teatre Principal viatja al món plàstic del modernisme de fa cent anys, gràcies al fons de cartells de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Oberta fins al 27 de maig, la iniciativa s’insereix en l’Escola de l’Espectador dels Teatres de Valls, línia d'acció que aplega un seguit de propostes que volen explicar el món de les arts escèniques i musicals més enllà de l’espectacle pròpiament dit, per apropar-lo més al públic des de facetes colaterals i multidisciplinars.

Produïda pel Museu de les Arts Escèniques i pel Centre de Documentació de l’Institut del Teatre, aquesta exposició, que ja es pot contemplar al Teatre Principal de Valls els dies de funció, presenta peces modernistes que reflecteixen les principals tendències europees, amb artistes com Jules Chéret i Henri Toulouse-Lautrec, popularitzadors del cartellisme relacionat amb el món de l’espectacle, i Alfons Mucha, representant de l’Art Noveau que va infondre al gènere un estil preciosista ben divers de les formes lliures de Lautrec.

Altres cartells d’Art Nouveau que inclou la mostra són obres de Leopoldo Metlicovitx, Adolphe Hohenstein, Henri van de Velde i John Hassall, entre d’altres. A finals del segle XIX, el conegut moviment Art Nouveau entra a Catalunya amb el nom de Modernisme i és recolzat per la burgesia catalanista. Es desenvolupa una nova tècnica publicitària en la que destacaran artistes com Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Santiago Rusiñol, Adrià Gual, Antoni Utrillo i Miquel Utrillo o Josep Triadó.

Les peces exposades al Principal formen part del fons de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, que està format per més de 5.000 unitats que es poden dividir en quatre etapes: els cartells modernistes (1888-1908); els de les dues primeres dècades del segle XX amb l’Art Decó; els de l'etapa d’entre guerres (fins al 1939 a Espanya), i des del 1939 fins a l'actualitat.

VALLS · 3 DE MAIG DE 2018