Les flors i els elements naturals tornaran a ser els protagonistes en el concurs de catifes de Corpus

Les flors i els elements naturals tornaran a ser els protagonistes en el concurs de catifes de Corpus

Les flors i els elements naturals tornaran a ser els protagonistes en el concurs de catifes de Corpus

Comerç de Valls juntament amb la Xarxa de Cultura de l’Ajuntament de Valls organitzen el concurs de catifes de Corpus convidant a entitats, associacions i grups veïnals a participar-hi. El diumenge 3 de juny les flors i els elements naturals tornaran a omplir de color i tradició l’itinerari de la professó de Corpus Chisti.

Des de primera hora del matí, s’aniran confeccionant artesanalment les diferents catifes de Corpus al llarg del recorregut de la professó: plaça del Blat, carrer de la Cort, carrer Peixeteria, carrer Sant Antoni, carrer d’en Bosc, plaça del Pati, carrer Jaume Huguet, Font de la Manxa i passeig dels Caputxins i es podran contemplar durant tota la jornada fins les 19:00 h que sortirà la professó.

Les bases del concurs de catifes es poden consultar a la pàgina de Facebook de Comerç de Valls (www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/ComercdeValls). El Jurat premiarà la catifa amb major mèrit artístic, la més original i la que destaqui en l’esforç i treball en equip. El termini d’inscripció al concurs és fins el 25 de maig a les oficines de Comerç de Valls (plaça dels Alls, 7).

Els vallencs i vallenques que ho desitgin, podran participar com a Jurat Popular en el concurs. A partir de les 15 h del mateix diumenge, es podran dipositar les butlletes que es trobaran junt a les urnes de votació a la parròquia del Lledó, a l’església de Sant Joan i a la Gelateria La Jijonenca (passeig dels Caputxins i el Pati).

Tots els participants en el voto popular entraran en el sorteig de 3 vals de compra de 50 € cada un, que es podran bescanviar en els comerços associats a Comerç de Valls.

L’entrega de premis del concurs de Catifes així com els guanyadors dels 3 vals de compra, tindrà lloc el dimecres 6 de juny, a les 20:15 hores a les ofcines de Comerç de Valls.

La celebració del Corpus a Valls és una de les cites festives destacades de la ciutat i la més antiga del Camp de Tarragona. La primera referència documental a la processó de la festa del Corpus a Valls és de 1320, quan l'esposa d'Arnald Ferrari fa en el testament una deixa per cera per tal que es faci servir durant l'acte. En tractar-se d'una deixa testamentària, podem pensar que la celebració ja era anterior. Els colors i aromes de les catifes de flors als carrers, els tocs manuals de campanes, els domassos engalanant finestres i balcons o la professó a la tarda formen part del ritual de la festa.

> Descarregar cartell

> Descarregar bases del concurs

> Descarregar flyer

> Descarregar butlleta de votació

VALLS · 8 DE MAIG DE 2018