L'Ajuntament aprova el projecte del nou enllumenat del carrer de la Cort i El Pati

L'Ajuntament aprova el projecte del nou enllumenat del carrer de la Cort i El Pati

L'Ajuntament aprova el projecte del nou enllumenat del carrer de la Cort i El Pati

> Les obres s’iniciaran a la tardor amb una inversió de 119.000 euros i preveu el soterrament del cablejat elèctric

> Al carrer de la Cort es reforçarà l’enllumenat amb 26 nous punts de llum a façana que s’afegiran a l’enllumenat ornamental actual

> Al Pati, es multiplicarà per tres la il·luminació a la zona del centre de la plaça

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat de manera inicial el projecte de reforç i modernització de l’enllumenat públic del carrer de la Cort i del Pati. El projecte, que ha estat consensuat amb els botiguers del que són les principals zones comercials de la ciutat i del Barri Antic, suposarà una inversió de 119.000 euros i la regidoria de Via Pública i Serveis el començarà a executar a la tardor. Com a principals novetats, destaquen la instal·lació de 26 nous punts de llum al carrer de la Cort i a les escales del carrer de la Peixateria que s’afegiran a l’actual enllumenat ornamental. A més, al Pati, també es reforçarà l’enllumenat, en especial a la zona del centre de la plaça.

El projecte preveu la instal·lació de tecnologia led a totes les lluminàries, augmentant així la sensació d’il·luminació però reduint el consum i els costos energètics en prop d’un 80%. A més, es soterrarà tot el cablejat elèctric eliminant els traspassos aeris de cables. Amb les obres, s’ha previst també la reserva suficient per al soterrament de cablejat d’altres serveis com poden ser els de telefonia i fibra òptica.

L’actuació preveu mantenir les llums ornamentals característiques del carrer de la Cort. Tot i així, s’instal·laran bombetes led i es substituiran els globus actuals per d’altres de nous. El punt més destacat al carrer de la Cort i que permetrà augmentar la sensació d’il·luminació és però la instal·lació de 24 punts de llum més, en aquest cas col·locats a les façanes de les cases. Aquests nous punts, també de tecnologia led, il·luminaran d’una manera més directa el centre del carrer. A la vegada, a la baixada de les escales del carrer Peixateria es reforçarà la il·luminació amb 2 punts de llum, també adossats a façanes.

Al Pati s’ha previst la col·locació de quatre focus que, situats sobre l’estructura de la pèrgola, il·luminaran d’una manera especial el centre de la plaça. Es calcula que amb aquest reforç es triplicarà la il·luminació al centre del Pati. A la vegada, també s’ha previst substituir per llums led la il·luminació de totes les bigues de la pèrgola i es modernitzarà també l’enllumenat a la zona de l’escenari de la plaça.

Aquest projecte de reforç de l’enllumenat del Pati i del carrer de la Cort que s’executarà a finals d’enguany se suma al realitzat entre els anys 2016 i 2017 a bona part del Barri Antic. En aquella ocasió es van invertir 155.000 euros en la modernització i ampliació de l’enllumenat públic a 29 carrers i places del centre històric, amb la instal·lació de 241 nous punts de llum. En aquella ocasió es va reforçar l’enllumenat als carrers de Sant Francesc, Metges, Santa Úrsula, Enxaneta, General Reding, March Anton, Flàvia, Santa Marina, Pouet, Sant Sebastià, Figuereta, dels Bous, plaça de la Fusta, Major, Sant Antoni, Costa del Puntarró, plaça de les Garrofes, Peixeteria, Roser, Gassó, entorn del Museu Casteller i la plaça de l'Oli.

Altres acords de Junta de Govern

- Millores sistema d’abastament d’aigua a Fontscaldes. La Junta ha aprovat executar les obres d’interconnexió d’un pou privat amb la xarxa pública d’aigua de Fontscaldes per un import de 23.557 euros IVA inclòs. Les obres les executarà l’empresa Sorea, concessionària del servei municipal d’aigües. Aquesta connexió serà possible després de l’acord assolit amb la propietat del pou per la cessió de l’aigua. D’aquesta manera, aquest pou que ara es connectarà a la xarxa es podrà utilitzar en períodes de sequera com a pou alternatiu per subministrar el poble de Fontscaldes. D’altra banda, la Junta de Govern també ha aprovat una inversió de 15.209 euros IVA inclòs per renovar la bomba i la canonada d’impulsió del pou Baiona 1. Les obres, que executarà l’empresa Sorea, també inclou la instal·lació d’un sistema de telecontrol en aquest pou, un dels que subministra aigua a la ciutat de Valls.

- Conveni amb la DO Tarragona. La Junta de Govern ha aprovat el conveni que regula la subvenció municipal de 4.000 euros a la Denominació d’Origen Tarragona. El conveni té en compte que la DO Tarragona té la seva seu a Valls i que, a la vegada, col·labora en diverses iniciatives de promoció gastronòmica, turística, comercial i cultural de la ciutat.

- Conveni amb els Jocs del Mediterrani. La Junta ha aprovat el conveni que regula la col·laboració de l’Ajuntament amb l’organització dels XVIII Jocs del Mediterrani 2018 que se celebraran a Tarragona i a diverses ciutats del Camp de Tarragona, entre elles Valls, aquest mes de juny. El pavelló Joana Ballart de Valls acollirà les competicions de tennis taula dels Jocs del 26 al 30 de juny.

- Convenis amb les colles castelleres. La Junta de Govern ha aprovat els convenis de col·laboració amb les colles Joves Xiquets de Valls i Vella dels Xiquets de Valls que regula les subvencions de 50.000 euros a cadascuna de les agrupacions castelleres per la seva participació a l’Smithsonian Folklife Festival que se celebrarà Washington DC (Estats Units d’Amèrica), del 27 de juny al 8 de juliol, i en el que Catalunya hi prendrà part com a cultura convidada. La subvenció aprovada ara per la Junta de Govern a les dues colles dels Xiquets de Valls és la primera part de l’ajut que el consistori concedirà a les dues agrupacions, ja que en el darrer plenari es va aprovar el modificat pressupostari per augmentar aquesta aportació en 50.000 euros més a cadascuna de les colles i així contribuir que un major nombre de castellers vallencs puguin participar al festival. Aquest festival en el que participaran els Xiquets de Valls com a part de la representació de Catalunya està considerat el més important del món dedicat al patrimoni cultural i immaterial.

- Conveni amb Càritas. La Junta ha aprovat el conveni de col·laboració anual de l’Ajuntament amb Càritas Interparroquial de Valls per aquest any 2018. El consistori col·labora amb Càritas amb una subvenció de 24.500 euros pels diferents programes socials que impulsa l’entitat a la ciutat de Valls.

- Organització de la Mostra de Cultures 2018. La Junta ha aprovat adjudicar el servei d’organització de la Mostra de les Cultures de Valls a l’empresa Batall Produccions per un import de 10.521 euros IVA inclòs. Aquesta mostra, que se celebra anualment a Valls, promou la participació d’entitats o agrupacions de vallencs de diverses nacionalitats que tenen l’oportunitat de donar a conèixer la realitat dels seus països d’origen amb activitats culturals, musicals o gastronòmiques, entre d’altres.

- Adquisició de tendals per la Firagost. La Junta de Govern ha aprovat l’adquisició a l’empresa Toldos Zurita per un import de 10.975 euros IVA inclòs per renovar els tendals que s’utilitzen amb motiu de la Fira Exposició del Camp Català Firagost.

VALLS · 29 DE MAIG DE 2018