Projecció del documental EnFemme sobre les fronteres de gènere

Projecció del documental EnFemme sobre les fronteres de gènere

La regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat de l'Ajuntament de Valls ha preparat la projecció del documental EnFemme, que es podrà veure dijous 14 de juny, a les 19 hores a l'Institut d'Estudis Vallencs. El film, dirigit per Alba Barbé, recull l'experiència de persones que practiquen el cross-dressing i dones transgènere, al voltant del club EnFemme de Barcelona. És un llargmetratge que busca promoure el compromís en l'eradicació de la permissivitat social amb què compten les violències de gènere i la LGTBIfòbia.

El documental proposa una nova visió de les fronteres del gènere i compta amb el recolzament de la comunitat transgènere de Catalunya i d'altres parts de l'estat espanyol, així com de diferents entitats i la Direcció d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya. El film de Barbé reflecteix l'experiència de les persones que s'apleguen en un club on es practica cross-dressing. Es tracta d'una mirada sobre el gènere, les vivències i prejudicis socials de les dones trans i persones que practiquen el cross-dressing.

Alba Barbé i Serra és doctora en Antropologia Social i Cultural. La seva tesi doctoral es titula «El cross-dressing en el context català del segle XXI», realitzada a l'interior del club EnFemme i en diversos contextos europeus. Com a antropòloga i educadora social, està especialitzada en l'estudi, l'elaboració de polítiques públiques i la realització d'intervencions educatives per erradicar les violències de gènere, l'homofòbia i la transfòbia.

La regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat ha organitzat aquesta proposta com a activitat de sensibilització entorn al tema de LGBTI, segons els objectius marcats al Pla de polítiques de gènere i igualtat actualment vigent. Per altra banda, l'activitat també s'emmarca en la commemoració del 17 de maig, Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, i del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transexuals).

VALLS · 31 DE MAIG DE 2018