L'Ajuntament i Càritas Interparroquial renoven el conveni de col·laboració amb un increment de 2.500 euros

L'Ajuntament i Càritas Interparroquial renoven el conveni de col·laboració amb un increment de 2.500 euros

L'Ajuntament i Càritas Interparroquial renoven el conveni de col·laboració amb un increment de 2.500 euros

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament, Jordi Cartanyà, i el director de Càritas Interparroquial de Valls, Joan París, han signat avui al matí el conveni de col·laboració. L’acord preveu la coordinació de l’entitat i la regidoria de Benestar Social per tal de complementar i fer més eficaç l’atenció social a Valls, així com l’aportació per part de l’Ajuntament de 24.500 euros que es destinaran al desenvolupament de diversos programes socials i d’atenció a les persones. Aquest import s'ha vist incrementat en 2.500 euros respecte anys anteriors que l'aportació econòmica era de 22.000 euros

En aquest sentit, l'increment s'ha aplicat al projecte de pisos d'urgència social, al que es destinaran 3.500 euros, amb l'objectiu de garantir l’ús d’un habitatge a persones i famílies que tenen necessitat a ser allotjades per motius conjunturals o d’urgència.

L’Ajuntament també participarà amb 12.000 euros en el programa d’ajuda alimentària destinat a garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació durant tot l’any a persones amb dificultats socioeconòmiques. Aquest programa posa especial atenció al suport a l’alimentació de nens, especialment durant els períodes de vacances escolars que no hi ha en funcionament els serveis de menjadors als col·legis. Càritas, amb el seu equip de voluntaris, s’encarrega de l’emmagatzematge i gestió dels aliments, com també la preparació dels lots d’aliments que es distribueixen als usuaris.

L’acord també preveu la participació de Càritas en el programa Hort, un projecte iniciat l’any 2013 de formació i capacitació professional per a persones en situació d’atur o risc d’exclusió social. Els participants en aquest programa reben formació en tasques agrícoles i realitzen les pràctiques en una finca. El conveni preveu una aportació de 5.000 euros destinats específicament al programa de l’Hort.

L'últim dels programes previstos en el conveni és el projecte de suport als estudis postobligatoris, dotat amb 9.500 euros que l’Ajuntament finança amb un 42%, 4.000 euros. Aquest programa té per objecte donar suport econòmic i finançament a les famílies per les despeses derivades de la continuïtat dels estudis dels infants. Així, s’ajuda a que els nens i nenes, un cop han superat els estudis obligatoris, puguin continuar la seva formació sense impediments a causa de les seves circumstàncies econòmiques familiars.

Aquest conjunt de programes formen part de la col·laboració entre l’Ajuntament i Càritas d’atenció a les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat. El regidor de Benestar Social agraeix la participació, implicació i col·laboració decisiva de l’entitat i els seus voluntaris en el desenvolupament d’aquests projectes d’atenció social. Des de la Regidoria de Benestar Social es vol potenciar la col·laboració amb les entitats del tercer sector per tal de fer més efectives les actuacions sobre aquells col·lectius que tenen un major risc d'exclusió social i vulnerabilitat.

VALLS · 5 de JUNY DE 2018