Vallsgenera reconeix la col·laboració de les empreses en formació i ocupació

Vallsgenera reconeix la col·laboració de les empreses en formació i ocupació

Vallsgenera reconeix la col·laboració de les empreses en formació i ocupació

Vallsgenera va reconèixer en un acte al Teatre Principal, aquest dijous dia 14 de juny, la col·laboració d'empreses, comerços i activitats en els diferents programes de formació de l'Institut Municipal de Desenvolupament Local. L'alcalde de Valls, Albert Batet, i el regidor d'Empresa i Ocupació i president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, van prendre part en aquest acte en el que també hi va participar Pere Condom, director del Programa Catalunya Emprèn L'any passat van col·laborar amb Vallsgenera un total de 175 empreses, a través dels programes de formació ocupacional que impulsa Vallsgenera o bé a través de la línia de formació contínua per a treballadors en actiu.

L'alcalde i el president de Vallsgenera van destacar la importància de la col·laboració del món empresarial amb les polítiques ocupacionals. L'any 2017, des de Vallsgenera es va ajudar en un sol any a trobar feina a 634 persones, mantenint pràcticament per segon exercici consecutiu les xifres rècord assolides el 2016 i consolidant-se com l’ens de referència al territori en polítiques ocupacionals, sumant ja la col·laboració, en diferents programes i línies d’acció, de més de 175 empreses de Valls i l’Alt Camp. De la mateixa manera, els nivells d’inserció laboral o formativa de persones en situació d’atur que recorren als diferents programes de Vallsgenera es mantenen altes. En concret, el 60% dels 434 alumnes participants de programes formatius van aconseguir una feina, un percentatge que s’eleva al 68,3% en el cas dels joves, un dels col·lectius prioritaris de les accions ocupacionals. Aquests percentatges són especialment alts en alguns cursos de certificats professionals com el programa de simulació de creació d’empreses SEFED on s’assoleix el 72% d’insercions, però també en cursos per monitors d’activitats de natació o socorristes (82%), promoció turística (77%) o, en l’àmbit de la logística, d’organització i gestió de magatzem (71%). Es tracta de cursos adreçats a aturats que, a més de promoure la inserció laboral, també cerquen la reinserció formativa dels participants.

A més, el 69% dels participants en programes formatius i laborals han pogut realitzar pràctiques en empreses. Així, a través d’aquestes accions, 299 persones adquireixen formació i també aprenentatges i pràctiques d’un ofici a més d’hàbits laborals que, en conjunt, multipliquen les seves opcions de trobar feina.

 

VALLS · 15 DE JUNY DE 2018