Més de 600 places en l'oferta de formació per adults, escola oficial d'idiomes i l'oficina de català

Més de 600 places en l'oferta de formació per adults, escola oficial d'idiomes i l'oficina de català

Més de 600 places en l'oferta de formació per adults, escola oficial d'idiomes i l'oficina de català

> Com a novetat, s'incorporen proves d'accés a la universitat per a majors de 25 i 40 anys

Valls comptarà el curs vinent amb més de 600 places en els seus centres públics de formació contínua i d'adults integrats per l'Escola Oficial d'Idiomes, el Centre de Formació d'Adults i l'Oficina de Català. El regidor d'Ensenyament, Martí Barberà, ha destacat que aquesta és una oferta educativa de qualitat, que creix i es consolida com aposta per la formació contínua i la millora professional.

Els tres centres incorporen algunes novetats en la seva oferta, entre les que destaca la de l'Escola de Formació d'Adults. Així, aquest centre incorpora com a principal novetat les proves d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys i per a majors de 45 anys. La directora del Centre de Formació per Adults (CFA), Mariona Flavià, ha destacat que també s'amplia l'oferta amb el 'Competic', en ensenyaments d'informàtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Enguany s'impartiran els nivells bàsics, que el curs vinent ja es podran completar amb el Nivell 3, l'equivalent al certificat ACTIC Avançat, que demostra coneixements de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'hora de cercar feina. La resta de l'oferta formativa de l'escola d'adults es completa amb la formació instrumental (abans alfabetització) amb el Graduat en ensenyament secundari en nivell 1 (ESO) i nivell 2 (4t d'ESO) o cursos d'anglès de nivells 1, 2 i 3, entre altres. També destaca el curs de preparació a la prova de grau superior, entre altres disciplines.

Per la seva banda, la secretària de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Valls, Marta Álvarez, ha subratllat què l'EOI és l'únic centre públic d'idiomes, depenent del departament d'Ensenyament i que, per tant, garanteixen títols oficials reconeguts a l'estat i per les univeristats de tot l''Estat. En el cas de l'anglès, l'escola ofereix tota la formació íntegre, des del nivell més bàsic (A1) fins al C1 (amb el qual s'obté el certificat per docència). L'EOI també ofereix l'ensenyament de francès.

L'Oficina de Català de Valls

L'oferta de formació contínua de la capital de l'Alt Camp la completa l'Oficina de Català de Valls del Centre de Normalització Lingüística. A més dels cursos de català habituals, de cara a la nova temporada, l'OC ampliarà la seva oferta gràcies a la millora del conveni amb l'Ajuntament de Valls, que passa del 9.000 als 20.000 euros. I ho farà amb la incorporació de nous cursos i tallers més especialitzats en temes com gramàtica o conversa, entre altres. La directora de l'Oficina de Català, Carme Leiva, ha explicat que tot parteix d'un projecte que té per objectiu "ampliar l'oferta formativa cap a altres modalitats d'aprenentatge". Una de les noves experiències marca de la casa han estat les 'Pràctiques lingüístiques', que s'han fet durant els mesos de maig i juny, i en què una vintena d'establiments de Valls han col·laborat atenent en català a persones que necessitaven millorar el seu nivell de conversa tot fent "les seves compres qüotidianes en tot tipus de comerços", explica Leiva. En total, més de 75 persones han fet aquestes pràctiques. També repetirà una tempotada més el programa 'Voluntariat per la llengua', que des del 2010, ha comptat amb la participació d'un centenar de parelles lingüístiques.

VALLS · 29 de JUNY DE 2018