Sorea instal·larà comptadors d'aigua intel·ligents a tota la ciutat de Valls sense cap cost per a l'usuari

Sorea instal·larà comptadors d'aigua intel·ligents a tota la ciutat de Valls sense cap cost per a l'usuari

Sorea instal·larà comptadors d'aigua intel·ligents a tota la ciutat de Valls sense cap cost per a l'usuari

> La renovació començarà enguany pel Barri Antic i s’espera que s’hagi estès a la resta de la ciutat en dos anys

> El nou sistema, a través de la web o d’una aplicació per a mòbils, permetrà a l’usuari conèixer en tot moment el seu consum i l’alertarà en cas d’alguna anomalia

Sorea, empresa concessionària del servei municipal d’aigües de Valls, modernitzarà d’ara al 2019 la totalitat dels comptadors d’aigua de la ciutat. La renovació, amb els nous comptadors intel·ligents amb sistema de lectura telemàtica a distància, no comportarà cap cost addicional per a l’usuari i el procés beneficiarà ja d’entrada als 3.430 abonats del Barri Antic, Habitatges Colla Vella i Pisos de Clols, per estendre’s progressivament a la resta de Valls. En dos anys, la companyia preveu haver enllestit el procés a tota la ciutat amb la modernització de més d’11.500 comptadors d’aigua.

Els comptadors intel·ligents equipats amb sistema de telelectura transmeten per ràdio freqüència i de manera automatitzada els consums reals, amb la qual cosa l’usuari sempre paga per l’aigua consumida ja que s’evita qualsevol possible error de lectura. L’abonat s’estalviarà també les molèsties per la lectura de comptadors i s’acaba amb el sistema de lectures estimades. La telelectura de comptadors compta però amb molts altres avantatges que milloren l’atenció a l’abonat que podrà accedir a les seves dades de despesa d’aigua des de qualsevol ordinador o dispositiu connectat a internet, a través del portal web o d’una nova aplicació per a mòbils.

Alertes de fuita i de consum anòmal

Amb el nou sistema el client podrà gestionar alarmes per excés de consum. D’aquesta manera, si es detecta un consum superior a l’habitual o si el comptador registra un consum continu anòmal l’usuari rebrà alertes per correu electrònic. Així, per exemple, en casos que el client s’hagi deixat una aixeta oberta o bé hi hagi una fuita d’aigua a casa seva, el comptador intel·ligent activarà els avisos directes al mateix usuari perquè pugui solventar-ho.

Aquests avisos per excés de consum o per fuites, a més de facilitar noves eines a l’usuari perquè pugui estalviar en la seva factura, volen incidir també en una major conscienciació ciutadana a favor de la reducció del consum d’aigua i la importància mediambiental de dur a terme una gestió més sostenible d’aquest recurs escàs.

Sorea invertirà 1.490.000 euros en la modernització de tot el parc de comptadors d’aigua de Valls. El sistema de telelectura dels nous comptadors permetrà efectuar també el seguiment en temps real de la xarxa de subministrament. Així, a més de les avantatges per a l’usuari, el major nombre de dades que generarà en temps real el nou sistema també permetrà a la companyia detectar amb més facilitats fuites o analitzar amb més detall la demanda horària d’aigua a la ciutat, per tal de preveure-ho i ajustar les xarxes d’abastament i de subministrament a les necessitats de cada moment.

A hores d’ara, al voltant d’un 5% dels comptadors de Valls ja tenen instal·lats els comptadors intel·ligents, en zones com Fontscaldes, els barris del Fornàs i Santa Úrsula o el Polígon Industrial, tot i que el sistema de telelectura mitjançant ràdio freqüencoa encara no ha entrat en servei. A partir del setembre s’iniciarà la implantació ja de manera sistemàtica a tota la ciutat. En concret, enguany els nous comptadors intel·ligents s’instal·laran primer al Barri Antic per estendre’s després a tota la zona de l’eixample de Valls, passeig de l’Estació i el Vilar i, a partir de l’any vinent, arribar a tots els barris i nuclis de la ciutat. Valls serà la primera de les ciutats majors de 20.000 habitants del Camp de Tarragona que gestiona Sorea que implantarà el nou sistema de telelectura als comptadors d’aigua d’una manera integral.

VALLS · 5 de JULIOL DE 2018