El 6 d'agost comencen les obres de renovació total del paviment de la piscina coberta del Fornàs

El 6 d'agost comencen les obres de renovació total del paviment de la piscina coberta del Fornàs

El 6 d'agost comencen les obres de renovació total del paviment de la piscina coberta del Fornàs

> S’instal·laran 800 m2 de paviment antilliscant en un projecte que preveu també millores en portes, vidres i senyalització de la instal·lació

> S’aprofita l’agost, el període de l’any que la piscina coberta té menys usuaris, però a més s’ampliarà 7 hores al dia l’horari de la piscina d’estiu i s’aplicaran descomptes

Les obres de renovació integral del paviment de les instal·lacions de la piscina coberta del Centre Esportiu Municipal del Fornàs de Valls s’iniciaran el dilluns 6 d’agost, uns treballs que, amb una inversió de 72.858 euros IVA inclòs, s’espera enllestir completament als voltants del 10 de setembre, quan la instal·lació tornarà a obrir portes al públic. Així, els treballs es concentraran durant el mes d’agost i la primera setmana de setembre, època de l’any en el que la piscina sempre tanca dues setmanes i quan hi ha menys usuaris que la utilitzen.

Aquesta inversió comportarà la substitució de tot el paviment antilliscant i també la renovació de portes, finestres i senyalització. El nou paviment antilliscant continu i multicapa s’instal·larà al voltant de les dues piscines, així com en els accessos, túnel de dutxes i altres dependències. Es tracta d’uns 800 m2 de nou paviment i l’actuació més important es concentra al voltant de les piscines gran i petita. En aquestes dues àrees més humides i on cal una major adherència per evitar relliscades, es col·locaran 500 m2 de paviment de major rugositat.

En canvi, als accessos, tant als passadissos com al túnel de dutxes, també s’instal·larà paviment antilliscant, en aquest cas adaptat com a zones que els usuaris utilitzen amb calçat de piscina. També s’ha previst renovar el paviment d’altres espais com els lavabos i el despatx del socorrista. El projecte contempla altres actuacions de millora per modernitzar aquesta instal·lació. En aquest sentit, s’ha previst la renovació de la senyalització orientativa de l’equipament, així com la substitució de tancaments, finestres i portes. Aquesta setmana, en una reunió a la piscina en la que hi han participat el regidor d'Esports i president del Patronat Municipal, Eduard Gonzàlez, i la regidora d'Actuacions Públiques i Urbanisme, Judit Fàbregas, amb tècnics municipals i de l'empresa que efecturà les obres s'ha establert el calendari dels treballs.

Descomptes i ampliació d’horaris a la piscina d’estiu
L’inici de les obres s’ha fet coincidir amb l’agost per minimitzar les molèsties als usuaris ja que és el període de l’any amb menys usuaris i, a la vegada, un mes en el que la instal·lació sempre tanca al públic durant dues setmanes. A més, per donar alternatives als usuaris de la piscina coberta, s’ampliarà l’horari de la piscina d’estiu al mateix Centre Esportiu Municipal El Fornàs que, entre el 20 d’agost i el 9 de setembre, obrirà 7 hores i mitja més al dia, en concret de manera ininterrompuda entre les 6.30h i les 22h. Aquest horari ampliat de la piscina d’estiu durant aquestes tres setmanes permetrà reservar les primeres hores del matí (de les 6.30h a les 11h) i les últimes del vespre (de les 19h a les 22h) als usuaris habituals de la piscina coberta que vulguin nedar. A més, durant la resta d’hores, es mantindran dos carrils exclusius a la piscina d’estiu per practicar natació.

El Patronat Municipal d’Esports aplicarà als més de 900 usuaris que tenen l’Abonament Instal·lacions un descompte del 20% a la quota del mes d’agost, en contraprestació pel tancament de la piscina coberta. Aquest abonament dóna dret a accedir, a més de la piscina coberta, a la piscina d’estiu i a la pista d’atletisme que, com la resta de serveis i activitats, no patiran en cap cas alteracions per les obres.

La piscina coberta va entrar en servei l’any 1991 i va ser el primer dels equipaments esportius del Fornàs, centre que progressivament s’ha ampliat amb altres instal·lacions i serveis com el pavelló Xavi Tondo, el gimnàs, la pista d’atletisme, els camps de futbol de gespa o la piscina d’estiu. La piscina coberta continua sent una de les instal·lacions més utilitzades ja que, cada setmana, la utilitzen més de 1.000 infants i joves i més de 200 adults, a més de 150 persones amb necessitats especials.

>> Més informació · Web del Patronat Municipal d'Esports

VALLS · 26 DE JULIOL DE 2018