Compromís per ampliar el suport a l'Associació de Celíacs amb accions de sensibilització

Compromís per ampliar el suport a l'Associació de Celíacs amb accions de sensibilització

Compromís per ampliar el suport a l'Associació de Celíacs amb accions de sensibilització

L'Ajuntament de Valls s'ha compromés a iniciar noves accions per ampliar el suport municipal a l'Associació de Celíacs a Valls. Aquest 31 de juliol al matí, els regidors de Salut, Martí Barberà, i d'Acció Cívica i Joventut, Bàrbara Flores, s'han reunit amb representants de l'associació i el seu nou president, Jordi Serra. A la reunió s'ha fet balanç del compliment de la moció aprovada per unanimitat del ple de l'Ajuntament l'any 2016, en què s'establia el compromís del consistori a incorporar, en els actes públics on se servissin aliments, productes aptes per a celíacs. La mateixa moció també va establir augmentar els ajuts socials per aliments per a les famílies amb persones celíaques per tal d'aminorar la major despesa que els hi suposa la compra de productes sense gluten.

A la reunió s'ha acordat fer nous passos en matèria de sensibilització ciutadana, en especial en col·lectius com els restauradors i també a les entitats i associacions que organitzen activitats públiques on se serveixen aliments. En aquest sentit, des de l'Associació de Celíacs es destaca com a molt important aconseguir que cada vegada siguin més les entitats que s'hi sumin per així facilitar que les persones celíaques puguin participar amb normalitat de les activitats ciutadanes.

A la vegada, s'ha fet una crida perquè les persones celíaques es facin sòcies de l'Associació Celíacs de Catalunya. Aquesta entitat, constituïda l’any 1977, és la primera organització creada a l'Estat espanyol en defensa dels interessos de les persones celíaques. Des de l’associació representen al col·lectiu davant entitats i organismes públics i privats i se'ls ofereix informació, formació i assessorament que els ajuda a aconseguir una millor qualitat de vida, també a les seves famílies. Declarada Entitat d’Utilitat Pública l'any 1982, agrupa a 7.000 famílies i vora 10.000 celíacs i celíaques arreu de Catalunya, però també és l’organisme referent per fabricants, distribuïdors i restauradors a l’hora de presentar qualsevol producte o nou establiment al nostre país pels celíacs.

>> Més informació sobre l'Associació de Celíacs de Catalunya

VALLS · 31 DE JULIOL DE 2018