Les obres al carrer Jacint Verdaguer, encaren la recta final

Les obres al carrer Jacint Verdaguer, encaren la recta final

Les obres al carrer Jacint Verdaguer, encaren la recta final

> S'espera que al llarg de la setmana vinent es pugui reobrir al trànsit

L'alcalde de Valls, Albert Batet, i la regidora de Via Pública i Serveis, Dolors Farré, han visitat aquest dilluns dia 24 de setembre les obres d'urbanització del carrer Jacint Verdaguer que, amb una inversió de 85.000 euros, encaren la recta final. S'espera que, després de finalitzar les obres de modernització de les xarxes de serveis així com la renovació completa del ferm i voreres, al llarg de la propera setmana es pugui obrir el carrer al trànsit. Restarà només per acabar la instal·lació del nou enllumenat i l'eliminació dels traspassos aeris elèctics i telefònics que ara s'han soterrat.

El projecte, un cop es completi, suposarà la transformació integral del carrer Jacint Verdaguer. D’aquesta manera, el carrer passarà a ser de plataforma única i manté l’estètica d’altres actuacions de millora executades recentment en aquest àmbit de Valls com la realitzada l’any 2016 a la zona dels carrers del Paborde i de Miralbosc. En el cas de Jacint Verdaguer, al tractar-se d’un carrer estret però amb molt de trànsit al comunicar dues vies urbanes principals com la muralla de Sant Antoni i carretera de Montblanc, s'ha previst instal·lar pilones en algun tram per delimitar els espais reservats als vianants. Precisament, amb l’objectiu de fer compatible la seguretat de vianants i la comoditat de la mobilitat i circulació de vehicles, el projecte preveu mantenir en tot el recorregut del carrer la mateixa alçada que s’assoleix amb el pas de vianants elevat que està situat a la cruïlla de la muralla amb el carrer Miralbosc.

Les obres d’urbanització han inclòs a modernització dels serveis públics de clavegueram, aigua, electricitat i tot l’enllumenat públic. En el cas de l’enllumenat s’utilitzarà tecnologia led, més eficient ja que genera una major sensació d’il·luminació però amb un consum energètic molt menor.

VALLS · 25 DE SETEMBRE DE 2018