La història, l'espectacle i les novetats "pinten" la vuitena edició del Pessebre Vivent de Valls

La història, l'espectacle i les novetats "pinten" la vuitena edició del Pessebre Vivent de Valls

La història, l'espectacle i les novetats "pinten" la vuitena edició del Pessebre Vivent de Valls

> El 8è Pessebre Vivent de Valls estrena noves escenes, vestuari i elements escenogràfics en un espectacle ple d'història i tradició que se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de desembre

El passat dijous 27 de setembre va tenir lloc al Centre Cívic la reunió informativa de la vuitena edició del Pessebre Vivent de Valls, basada en tres eixos: l’estructura, el cartell i l’equip, amb la mirada posada en les festes de Nadal. Des de l'organització, es va recordar als assistents a la reunió (voluntaris/es entitats, empreses i participants) que aquest any i com a principal novetat, el Pessebre se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de desembre, dies escollits perquè la història, la tradició i el teatre farceixin els carrers del nucli antic de la capital de l’Alt Camp.

L’itinerari del Pessebre començarà, un any més, a l’entrada principal de l’Església de Sant Joan, per tal de facilitar l’accessibilitat i reduir el temps d’espera del públic. La resta del trajecte passarà per l’Hort del Rector, el carrer del Mur, la plaça Tomàs Caylà, el carrer de l’Església i finalitzarà a la plaça dels Escolans.

El circuit d’aquesta vuitena edició ve marcat per algunes novetats. Primer de tot, s’han reforçat les escenes bíbliques i se n’han introduït de noves. L’edat antiga, que s’ubicarà entre la rectoria i part de l’Hort del Rector, il·lustrarà el període de l’ocupació romana i les escenes més iconogràfiques d’un pessebre. Els principals canvis d'escenes s'ubicaran en el període corresponent a l’edat moderna (segle XVI fins a principis del XVIII) que s’instal·larà a la plaça Tomàs Caylà fins a la meitat del carrer Església. I, a l’edat contemporània que seguirà fins la plaça dels Escolans.

Per altra banda, es renoven tots els textos de les escenes parlades presents al llarg del recorregut del Pessebre. D'aquesta manera, els i les visitants d’aquesta vuitena edició podran gaudir de nous diàlegs, però també de canvis de vestuari i nous elements escenogràfics.

La reunió informativa també va servir per a presentar el cartell de l'edició d’enguany, dissenyat per l'autor local Andreu Plana. Aquest va explicar que “la imatge neix de la part superior d’un rellotge de sorra que, a banda de ser una icona de la part bíblica del pessebre, forma diversos estels. El primer i més gran, representa la vuitena edició, i els altres set, les anteriors. Tots ells il·luminen el barri antic durant els dies 21, 22 i 23 de desembre”. L’autor afegia que “el cartell, protagonitzat per tres personatges de diferents èpoques històriques, convida al públic a descobrir els petits detalls de les façanes i els elements arquitectònics i fa una referència a la Biblioteca Popular de Valls amb motiu del seu centenari”.

Finalment, a la reunió es va presentar l’equip de treball del 8è Pessebre Vivent, sota la coordinació del Centre Cívic i de Raül Molina responsable també de la direcció artística. L'equip compta també amb la participació d'Àngel Gasol, assessor històric; Sandra Cupertino amb la coordinació de participants; Candela Amill i Txon Bastida coordinadores del vestuari i Glòria Rocabayera, Jordi Cortada i Nil Novau encarregats de l’escenografia. I tanca l’equip la Meritxell Meya, responsable de xarxes.

Des de l’organització recorden que totes aquelles persones que vulguin participar en el Pessebre encara tenen temps per inscriure’s fins al 6 d’octubre. Ho poden fer personalment a l’oficina del Centre Cívic, trucant al 977 609 849 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Taller de costura i trobades de teatre

Un dels objectius principals de l’equip del Pessebre és implicar el màxim de persones possibles en l’elaboració de l’esdeveniment. Per fer-ho, s’ha organitzat un taller de costura que es fa els dilluns de les 17.30 a les 19.30h. L’activitat, impartida per Candela Amill i Txon Bastida, s’encarrega de confeccionar el nou vestuari per aquesta vuitena edició.

D’altra banda, el proper 6 d’octubre al Centre Cívic es realitzaran dues trobades de teatre, la primera d’11 a 13 h i la segona de 17 a 19 h. Aquestes serviran per endinsar i formar els participants del Pessebre en el món del teatre i l’espectacle. Les trobades també serviran perquè l’equip artístic pugui distribuir els i les artistes entre les diferents escenes representades al llarg del Pessebre.

Ambdues propostes són gratuïtes i estan obertes a tota la població. Es requereix inscripció prèvia trucant al 977 60 98 49 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

VALLS · 28 DE SETEMBRE DE 2018