El GTP presenta "L'encàrrec", homenatge a Pere Mialet

El GTP presenta "L'encàrrec", homenatge a Pere Mialet

> Els propers 5 i 6 d'octubre, el Grup del Teatre Principal porta a escena un muntatge basat en les obres de l'escriptor vallenc

> Arrenca la nova temporada de tardor dels Teatres de Valls

Els Teatres de Valls estrenen la nova temporada de tardor aquest cap de setmana amb l’estrena de "L'encàrrec", un homenatge a l’històric escriptor vallenc Pere Mialet, ideat pel Grup del Teatre Principal. El muntatge pujarà a l’escenari del centenari coliseu del carrer Jaume Huguet els propers divendres 5 i dissabte 6 a partir de les 21 h. Les localitats ja són a la venda.

Anys després de ser representats a Valls per darrera vegada, els textos de Pere Mialet i Rabadà tornen a l'escenari del Teatre Principal en un format especialment creat per a l'ocasió. El treball realitzat els darrers mesos per part del Grup del Teatre Principal permetrà que l'espectador pugui veure en un mateix muntatge diferents escenes de l'extensa obra de l'autor vallenc en les dues representacions que s'han programat, i que enceten la temporada estable als Teatre de Valls.

Amb la direcció de la també vallenca Francina Fernández, qui alhora ha estat encarregada de crear l'espectacle, una vintena d'actors i actrius del GTP formaran el repartiment. Aquest any es compleixen 50 anys de la mort de Pere Mialet (Valls 1900 · Barcelona 1968). Fou periodista de professió, i de forma paral·lela a aquesta anà desenvolupant un ampli espectre de creació literària, de caràcter popular, amb especial dedicació als contes i a la novel·la curta, generalment basada en l'experiència personal.

Mialet ocupà, a més, un espai de singular rellevància en el teatre català de la postguerra, en particular en el que afecta al teatre amateur. Si tenim en compte que en aquells moments era pràcticament l'únic que popularment i socialment existia, ens adonarem del gran interès que tingué la seva obra. Entre altres peces, en el gènere teatral Pere Mialet va escriure "Error de perspectiva", "Canvi de ruta", "Melodia discordant", "La mentida", "El puntal" o "El Cucut".

Localitats

La cita amb l'espectador serà aquest divendres 5 i dissabte 6 d'octubre a les 21 h al Principal de Valls. Les entrades per a l'espectacle es poden adquirir a les taquilles del Teatre Principal en horari intensiu de matí i tarda, també una hora abans de cada sessió, o les 24 hores a través de Ticketea.com i del telefon 902 044 226.

VALLS · 2 D'OCTUBRE DE 2018