El servei de joventut municipal VallsJove obre una nova convocatòria d'ajuts per habitatges de lloguer adreçats a joves

El servei de joventut municipal VallsJove obre una nova convocatòria d'ajuts per habitatges de lloguer adreçats a joves

> Les persones sol·licitants ho podran fer des del dia 3 d'octubre i fins al 3 de novembre a l'Oficina Local de l'Habitatge

> Es prioritzen els lloguers al barri antic i les subvencions es concediran en funció dels ingressos de les persones sol·licitants

El servei de joventut de l'Ajuntament de Valls VallsJove ha obert una nova convocatòria de subvencions municipals per facilitar l’accés dels joves a habitatges de lloguer. Les ajudes de lloguer, que van destinades a persones joves residents a Valls d’entre 18 i 35 anys, tenen per objectiu afavorir la seva emancipació residencial i la seva autonomia. El programa impulsat des de VallsJove, en col·laboració amb l'Oficina Local de l'Habitatge - Provalls forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional dels joves de la ciutat, en el marc del Pla Local de Joventut aprovat el passat 2017.

Els ajuts volen contribuir a reduir les despeses amb les que es troben els i les joves vallenques per accedir a un habitatge de lloguer. A la convocatòria s’hi poden presentar els/les joves que hagin signat un contracte de lloguer des del 21 de novembre de 2017 i fins al 3 de novembre de 2018. En les dues convocatòries realitzades el 2017 (el primer any que es va obrir aquesta línia de suport econòmic), es van rebre un total d'11 sol·licituds, de les quals es van concedir 8 ajudes a joves de la ciutat.

En la convocatòria es prioritza per a la concessió de les ajudes el lloguer d'un habitatge al Barri Antic, amb l’objectiu de fomentar que els i les joves hi estableixin residència i contribuir així, a la revitalització del centre històric, a dinamitzar el mercat d'habitatges de lloguer i al rejoveniment progressiu de la seva població.

La quantia de les subvencions es concediran en funció dels ingressos de la unitat de convivència dels/les joves. També es tindrà en compte els/les joves amb diversitat funcional, membres de famílies nombroses o monoparentals, persones en situació d’atur o en altres situacions socials o econòmiques de vulnerabilitat, en la concessió de les ajudes. Per accedir als ajuts cal estar empadronat i residir efectivament a Valls des de fa 2 anys. Un altre dels requisits establerts és que el preu màxim del lloguer de l’habitatge no pot superar els 500 euros per acollir-se a les subvencions.

Els ajuts cobreixen les despeses dels dos primers mesos de lloguer, així com les vinculades a l’administrador de finques. D’aquesta manera, es vol ajudar a la persona jove a fer front a la despesa inicial, que pot suposar un fre a l'hora de plantejar-se l'emancipació i el llogar un habitatge.

Les persones interessades i sol·licitants es poden adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge - Provalls (plaça Sant Jordi, 4), de dilluns a divendres, de 9:30 a 12:30h i els dijous de 16:00 a 18:00h des d’on es centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la subvenció, o bé trucar al 977 60 80 20. Tota la documentació i informació de la subvenció es troba a també a l'espai web de VallsJove (www.vallsjove.cat) i a la seu electrònica de l'Ajuntament (https://seu.valls.cat/).

VALLS · 3 D'OCTUBRE DE 2018