L'Ajuntament prepara un nou programa ocupacional per al Barri Antic

L'Ajuntament prepara un nou programa ocupacional per al Barri Antic

L'Ajuntament prepara un nou programa ocupacional per al Barri Antic

> En els últims tres anys, 235 veïns del centre històric en situació d'atur han rebut assessorament laboral i prop de la meitat ha trobat feina

> El pla permetrà ampliar el grup d'intervenció ràpida per a obres de manteniment a carrers i places

L'Ajuntament de Valls ha sol·licitat al departament de Treball de la Generalitat una nova subvenció per al programa Treball als Barris que, de nou, se centrarà en el Barri Antic. El consistori ha aprovat una sol·licitud de subvenció de 220.000 euros per finançar plans d'ocupacionals per a la formació i contractació d'onze persones aturades. Entre altres accions, amb la nova contractació es reforçarà la plantilla dels serveis municipals de manteniment, en concret al Grup d'Intervenció Ràpida al Barri Antic que s'encarrega de les obres de manteniment a la via pública. Només en els últims tres anys, aquest grup ha realitzat 132 obres de manteniment als carrers i places del Barri Antic i ha donat feina a més de trenta persones.

A més, amb el programa Treball als Barris, es reforçarà el servei d'orientació i assessorament laboral a veïns del Barri Antic que es troben a l'atur. En concret, amb el nou programa s'oferirà suport a 75 veïns del centre històric amb l'objectiu de facilitar la seva reinserció al mercat de treball. Aquest programa ha tingut una important repercussió ja que en els últims tres anys s'ha ofert assessorament laboral a 235 vallencs, un 47% dels quals ha aconseguit trobar feina. Si es confirma la subvenció per al nou programa de Treball als Barris, des del 2015 la Generalitat i l'Ajuntament hi hauran destinat prop de 900.000 euros. 

 

VALLS · 8 D'OCTUBRE DE 2018