El nou espectacle de Joan Pera, dissabte 27 al Centre Cultural

El nou espectacle de Joan Pera, dissabte 27 al Centre Cultural

El nou espectacle de Joan Pera, dissabte 27 al Centre Cultural

> Set actors i actrius presenten una comèdia hilarant

> És un dels grans èxits amb adaptacions teatrals, cinematogràfiques, televisives i operístiques

Aquest dissabte 27 d’octubre Joan Pera serà "El fantasma de Canterville" al Centre Cultural, en el primer espectacle d’abonament de la temporada de tardor dels Teatres de Valls.  Aquest títol concebut inicialment com una novel·la per l’escriptor irlandès Oscar Wilde, ha estat adaptat al llarg de la història per al teatre, el cinema, la televisió, els musicals i l’òpera. Fins al dia abans, divendres 26, la taquilla central del Principal permet obtenir l’entrada d’aquest muntatge junt amb els dos altres espectacles en abonament, "Les noies de Mossbank road" amb la direcció de Sílvia Munt i una de les creacions amb més nominacions als premis de l’espectador Butaca 2018 , i "Èdip" amb la conducció d’Oriol Broggi.

La programació dels Teatres de Valls porta una hilarant comèdia, "El fantasma de Canterville", encapçalada per aquest monstre teatral i de l’humor que és  el mataroní Joan Pera que, amb 70 anys, fa vibrar les audiències.  Dissabte vinent 27 d’octubre i amb la direcció de Josep Maria Mestres, Lord Canterville convida l’empresari nord-americà Hiram S. Otis i la seva família a passar el cap de setmana al seu antic castell a Anglaterra. Els adverteix que el fantasma de Sir Simon de Canterville, avantpassat familiar, vaga per la casa d’ençà que assassinà la seva esposa. Però els nous inquilins no fan cas i es burlen del fantasma que, a fi de mantenir intactes la reputació i l’honor, farà tot el possible per atemorir-los.

Joan Pera es posa en la pell d’un dels grans personatges de la literatura universal en aquest nou espectacle de la productora barcelonina Focus, en una adaptació que signa Joan Yago. El mataroní és un gran actor, amb més registres del que a priori sembla i amb un munt de recursos que tan sols poden fornir l’experiència i el treball seriós acumulat al llarg de la seva trajectòria dilatada. La direcció de Josep M. Mestres permet veure un gran Joan Pera que també regala moments d’aquell personatge que l’ha fet ser tan estimat per al públic, alhora que recupera l'anterior èxit d’aquest tàndem en l'obra «L'avar» de Molière. El repartiment el completa un elenc integrat per Pep Sais, Òscar Castellví, Betsy Túrnez, Claudia Costas  i David Olivares.

La font original

"El fantasma de Canterville" és una novel·la curta escrita per l'autor irlandès Oscar Wilde l’any 1887. Es va publicar per primera vegada a la revista literària "The Court and Society Review", i posteriorment al recull de contes i de narracions curtes "El crim de lord Arthur Saville i altres relats" el 1891. Entre les nombroses adaptacions posteriors, sobresurt la cinematogràfica "The Canterville Ghost", de 1944, dirigida per Jules Dassin i protagonitzada per Charles Laughton, Robert Young i Margaret O’Brien.

Com sol passar amb els llibres de contes, el seu autor considerava que "El fantasma de Canterville" no era el millor. No obstant això, el veredicte inapel·lable del temps i l'èxit el van fer pujar fins a la primera posició. Avui dia, totes les recopilacions de la narrativa breu de l'autor irlandès li donen el protagonisme absolut a aquesta genial faula que suposa la cimera de la mixtura de dos ingredients a priori impossibles d'unir, el terror i l'humor, gràcies al particularíssim sentit de l'humor del literat irlandès.

El missatge que Oscar Wilde intenta expressar per mitjà d’aquesta obra el preocupants que es tornen les estructures del materialisme pròpies dels burgesos, representats en el text per la família Otis, la qual mai se sorprèn pel comportament del fantasma. Ben al contrari, intenten combatre'l utilitzant diferents productes moderns, com detergents, oli per a cadenes...,  i la seva vida mai és alterada, malgrat els reiterats esforços que porta a terme el fantasma. Aquest encarna, en certa manera, la figura de l'art, perquè necessita superar-se constantment i canalitzar-ho de diferents formes. Posteriorment, en veure inútils els seus esforços, busca la màxima elevació, la qual supera la vida i la mort: l'amor per aconseguir el perdó.

Localitats i promoció jove
La venda de les localitats es realitza no sols a les taquilles del Principal sinó també les 24 hores al web www.ticketea.com i al telefon 902 044 226. 30 minuts abans de l’inici de la funció, és a dir, des de les 20.30 h els joves de fins a 30 anys poden adquirir localitats a 3 euros dins la Promoció Jove, que impulsen els Teatres de Valls. Finalment, 15 minuts abans de l’espectacle, els alumnes d’Espai Trad, de Valls, donaran la benvinguda als espectadors en una de les accions de suport a la visualització de la jove creació local.

VALLS · 24 D’OCTUBRE DE 2018