L'Oficina de Català de Valls ofereix diversos cursos i activitats per fomentar l'ús de la llengua

L'Oficina de Català de Valls ofereix diversos cursos i activitats per fomentar l'ús de la llengua

L'Oficina de Català de Valls ofereix diversos cursos i activitats per fomentar l'ús de la llengua

L'Oficina de Català de Valls ha iniciat el curs 2018-19 amb un total de 105 inscrits, aquesta dada suposa un increment de gairebé el doble de nombre de matriculats respecte l'any anterior. L'augment d'inscrits respon, d'una banda, a l'ampliació de l'oferta de cursos de l'Oficina de Català i, de l'altra, a la creixent demanada de cursos per a persones nouvingudes.

En aquest sentit, s'ha adaptat l'oferta inicial de cursos prevista per aquest trimestre (setembre-desembre 2018) per cobrir la demanda real i, finalment, s'imparteixen un total de 5 cursos que engloben els següents nivells: Curs Inicial (A1), Curs Bàsic 1 (A2) en horari de matí i de tarda/vespre, Curs Inicial (sessions d'introducció a la llengua catalana), i un Taller d'ortografia adreçat a persones que volen millorar els seus coneixements ortogràfics d'una manera pràctica, tot aplicant les novetats de la nova Gramàtica de la llengua catalana, publicada l'any 2016.

A banda de l'activitat lectiva, també es duen a terme una sèrie d'activitats complementàries. En primer lloc, del 15 al 31 d'octubre, l'Oficina participa i difon l'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" que està instal·lada a la sala d'exposicions de l'Institut d'Estudis Vallencs. Un grup d'alumnes del nivell Bàsic 1 va assistir a la inauguració i aquesta setmana (dimecres, 24 d'octubre, a les 19.30 h), un altre grup també anirà a la conferència "Descobreix el mestre Fabra vist pels seus alumnes", a càrrec de Rosa Lloret.

A més, el proper mes de novembre (dia 20, a les 10 h) hi ha programada una visita guiada a la biblioteca Carles Cardó. Aquesta activitat té molt bona acceptació entre els alumnes que d'aquesta manera coneixen el funcionament i tots els serveis que ofereix aquest equipament de la nostra ciutat. Paral·lelament, al llarg del trimestre, es preveu visitar el mercat setmanal de la fruita i la verdura, per tal que els alumnes puguin practicar de primera mà els coneixements i les estructures treballats a classe i també fer una visita per la nostra ciutat de descoberta dels espais públics més emblemàtics (Ajuntament, Biblioteca, Museu casteller, esglésies...).

Per últim, es continua duent a terme el programa del Voluntariat per la Llengua, que ja ha arribat a la xifra de 100 parelles des de l'any 2010, per tal de donar-lo a conèixer i formar noves parelles lingüístiques. En definitiva, des de l'Oficina de Català de Valls s'està treballant per oferir un bon servei a la ciutadania, que respongui a les seves necessitats, i que fomenti l'ús del català arreu.

VALLS · 26 D’OCTUBRE DE 2018