El Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili compleix 10 anys a Valls

El Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili compleix 10 anys a Valls

El Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili compleix 10 anys a Valls

> Unes 2.000 persones han participat en aquesta dècada en alguna de les activitats programades per l'Antena del Coneixement a la ciutat

> Per celebrar el desè aniversari, el 9 de novembre es representarà l’obra de teatre “Els darrers dies de la Catalunya republicana”

El Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili compleix 10 anys a Valls aquest curs 2018/2019. Per celebrar-ho, el pròxim divendres 9 de novembre, hi haurà la representació de l'obra de teatre «Els darrers dies de la Catalunya republicana», a les 21 hores al Teatre Principal. L'obra, a càrrec de la companyia Terra Teatre, fa referència a l'èxode català de 1939 narrat per l'escriptor, historiador i polític tarragoní Antoni Rovira i Virgili quan entra en la fase culminant l'ofensiva final de les tropes franquistes a Catalunya.

La representació teatral servirà per commemorar el desè aniversari del Campus Extens de la URV a Valls. El febrer de 2009 l'Ajuntament de Valls va signar el conveni d'adhesió al Campus Extens de la URV amb l'objectiu de treballar conjuntament per apropar el coneixement i la formació a la ciutadania mitjançant l'organització d'activitats diverses. Els difernts Campus Extens de la URV compten amb la col·laboració dels ajuntaments, que acullen les antenes i posen espais municipals a disposició de la Universitat per dur-hi a terme les activitats, i per altra banda, amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona amb suport econòmic

La primera Antena del Coneixement es va inaugurar el desembre de 2007 i a l’actualitat hi ha 13 Antenes del Campus Extens de la URV al territori: Salou, Cambrils, Amposta, La Sénia, Santa Coloma de Queralt, Móra d’Ebre, Torredembarra, La Pobla de Mafumet, Tortosa, Tarragona, Reus, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Valls. Al llarg d’aquests 10 anys, el Campus Extens de la URV a Valls ha col·laborat en la realització d’una gran diversitat d’activitats i esdeveniments a la ciutat: conferències, xerrades, taules rodones i sessions informatives; premis treballs de recerca de Batxillerat; visites culturals i patrimonials; tallers i cursos de formació; exposicions, presentació de llibres i actuacions artístiques, i presència en jornades, fires i trobades.

També ha participat en esdeveniments locals com l’Espai de l’Estudiant, les Festes Decennals de la Candela, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, la Fira d’entitats, els 60 anys de l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela de Valls, La Marató de TV3, Fesinternet i Jornades 2.0. D’altres activitats han estat impulsades des de la pròpia URV: Any internacional de l’Astronomia; Any internacional Dona i Ciència; Setmana de la Ciència; Universitat d’Estiu; 25 anys de la URV, i les Aules Extensió Universitària de la Gent Gran.

A les activitats de l’Antena han col·laborat més d’un centenar de ponents i conferenciants de diferents àmbits del coneixement, tant de la URV, com d’altres institucions, entitats o empreses. Al voltant d’unes 2.000 persones han pogut participar d’alguna manera a les activitats del Campus Extens de Valls. Així, hi ha hagut aproximadament 1.000 assistents al conjunt de xerrades; 103 participants als Premis Treballs de recerca de Batxillerat; de 80 a 100 participants en Jornades i trobades i unes 400 persones han assistit als actes culturals, exposicions i rutes guiades organitzades o realitzades amb la col·laboració de l’Antena. A més, hi ha diverses activitats que no estan quantificades, com l'Espai de l’Estudiant, el suport als cursos de l'Espai Formació i les Aules d'extensió universitària de la Gent Gran.

L'obra de teatre és un acte obert i gratuït. Per qüestions d'afonament qui vulgui assistir-hi ho ha de sol·licitar via correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. També dues hores abans a les taquilles del Teatre Principal es podrà obtenir l'entrada gratuïtament.

VALLS · 30 D’OCTUBRE DE 2018