L'Ajuntament de Valls inicia l'esporga de 2.148 arbres i 190 palmeres a tota la ciutat

L'Ajuntament de Valls inicia l'esporga de 2.148 arbres i 190 palmeres a tota la ciutat

L’Ajuntament de Valls ha encarregat la poda de l’arbrat viari de les diferents zones de la ciutat. La campanya ha començat el 14 de novembre i s’allargarà fins a mitjan del mes de febrer i afectarà a un total de 2.148 arbres. S' ha establert un calendari per a dur a terme les tasques de poda adequades a cada arbrat segons l'espècie, grandària i la seva ubicació si bé la previsió de les dates es pot veure lleugerament modificada per diferents factors.

Les zones on s’actuarà són: Les Comarques, Santa Magdalena, Mas Clariana, La Fraternal, La Candela, l’Albada, Sant Josep Obrer, La Xamora, Valls centre, zona carrer Balmes, Cases Verdes, Blocs Alt Camp, Miramar, Bon Sol, Fontscaldes, carreteres de Tarragona i de Picamoixons, escoles municipals i altres instal·lacions municipals.

Cal destacar que, en bona part de les actuacions que es duran a terme, s’apliquen sistemes de poda respectuosos que provoquen el mínim número de talls en el tronc i evita la tala de branques de gran diàmetre. Aquest sistema evita ferides que debiliten l’arbre i l’entrada de fongs de podridura. A la vegada, la tala es limita a aquelles branques malaltes, les que representen un perill per a la via pública o aquelles que es troben mal dirigides o s'apropen massa a les edificacions. Amb l’aplicació d’aquests criteris d’esporga es garanteix allargar el màxim la vida útil de l’arbre, a la vegada d’incrementar el valor ornamental, estètic i funcional. En casos excepcionals s’aplica el sistema de poda a brocada. L’equip està format per dos podadors especialitzats i dos operaris que fan la recollida de les restes vegetals generades. A les zones menys denses i carrers estrets es treballarà amb un equip mixt d'un podador i un sol operari de reforç.

Les restes vegetals, seran triturades i les de major qualitat seran aplicades a determinats parterres municipals (plaça Mas Clariana, Centre Cultural, Cementiri, pàrquing Barri Vell, plaça de l'Estació, de la Vallvera, Mas Miquel, carrer Galofre Oller...). Els ciutadans interessats en recollir triturat de poda per aplicar als jardins o finques rústiques es poden posar en contacte amb el departament de Medi Ambient de l'ajuntament (tel. 977 636 007). Pel que fa a les 190 palmeres municipals és previst que es podin a finals de l'hivern, d'acord amb el protocol del departament d'Agricultura de la Generalitat per a lluitar contra la plaga del morrut de la palmera.

VALLS · 21 DE NOVEMBRE DE 2018