Valls celebra la Setmana de les Capacitats en el marc de la commemoració del Dia internacional de les persones amb discapacitat

Valls celebra la Setmana de les Capacitats en el marc de la commemoració del Dia internacional de les persones amb discapacitat

Valls commemorarà el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre - declarat al 1992 per les Nacions Unides) amb la VI Setmana de les Capacitats, organitzada per totes les entitats vallenques que treballen per aquest col·lectiu a través de la Taula de les Capacitats en col·laboració amb el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de l'Ajuntament de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, i els IES Narcís Oller i Jaume Huguet.

La Taula de les Capacitats és l'òrgan que mitjançant un grup de treball proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d’oportunitats de totes les persones amb capacitats diverses de la nostra ciutat i alhora vetllar pel seu compliment. Concretament, les entitats que en formen part de la Taula de les Capacitats són: Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, Associació Trèvol, Fundació Ginac, Associació Porta Oberta, Espai Actua i Castellers de la Il·lusió. Per altra banda, la Taula de les Capacitats és un mecanisme lligat directament de la Taula de Cohesió Social, que és un òrgan col·legiat de participació comunitària que té com objectiu principal l’assessorament i consulta en matèria de serveis socials i polítiques inclusives al municipi.

Així doncs, dilluns 26 de novembre va arrencar la VI Setmana de les Capacitats amb uns dies plens d’activitats, programes i tallers de caire reivindicatiu, divulgatiu i festiu que s'allargarà fins dissabte 1 de desembre. Tots els actes tenen l’objectiu d’aconseguir la plena normalització del col·lectiu en la societat mitjançant la informació i suport de les accions de les entitats que treballen en aquest sentit.

Així, per exemple, es normalitza a l'àmbit esportiu a través de la Jornada «Adapta't a l'esport» on els joves poden viure amb primera persona què en sent una que pateix alguna discapacitat i ho fan jugant a futbol amb els ulls tapats i pilotes amb cascavells o a ping pong amb cadira de rodes. Compartint aquestes experiències els joves s'adonen de la complexitat que suposa patir alguna discapacitat i que no són superiors ja que jugant amb una persona amb discapacitat aquesta pot tenir millors resultats esportius. Per altra banda, des de la Setmana de les Capacitats es pretén una major normalització en l'àmbit social a través de la desfilada «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes» o d'una festa inclusiva amb Dj, aquestes activitats contribueixen a que el conjunt de la població ho percebi com a actes habituals.

>> Galeria d'imatges de la desfilada "La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes" (Flickr Visita Valls · Pere Toda i Serra)

>> Galeria d'imatges de la jornada "Adapta't a l'esport" (Flickr Visita Valls · Pere Toda i Serra)

 

Programa de la ‘VI Setmana de les Capacitats’

  • Dilluns 26 de novembre. A les 9:30 hores. Centres educatius de Valls.

Taller: La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes.

Per a l'alumnat de 5è de primària.

Organitza: Fundació Ginac i IES Narcís Oller.

  • Dimarts 27 de novembre. A les 11 hores. Institut d'Estudis Vallencs.

Xerrada: Educació emocional en la diversitat funcional.

A càrrec de la pedagoga Regina Ballarín.

Organitza: Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social.

  • Dimecres 28 de novembre. D'11 a 12 hores. Centre Cultural.

Jornada de sensibilització.

Desfilada per les capacitats: «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes».

I presentació del logotip de la Taula per les Capacitats

Organitza: Fundació Ginac i IES Narcís Oller.

Col.labora: Perruqueria Bea, Cortes Dstil, Merceria Trini Trikot, Tentazioni, Sensacions, Perfumeria Pijuan, Recasens Agroquímica i Pluvinet Valls.

  • Dijous 29 de novembre. De 9:30 a 14 hores. Instal·lacions esportives el Vilar.

Jornada «Adapta't a l'esport».

Els alumnes dels instituts de l'Alt Camp podran conèixer i experimentar en primera persona. Per a joves dels instituts de l'Alt Camp (2n i 3r d'ESO).

Organitza: Patronat Municipal d'Esports, Consell Esportiu de l'Alt Camp, IES Jaume Huguet, Federació Mestral-Cocemfe Tarragona i Fundació Ginac.

Col·labora: Protecció Civil.

  • Dissabte 1 de desembre. D'11 a 13 hores. El Pati.

8a Festa de les Capacitats.

Tallers diversos durant tot el matí.

I actuació DJ Abadia.

A les 12:30 hores tindrà lloc la lectura de consignes i parlament institucional.

A continuació, actuació castellera de la Colla Castellers per la Il·lusió.

A les 12:45 hores Dance Mob: Balla per les capacitats, a càrrec d'Infinity Dansa.

  • Dissabte 1 de desembre. De 17 a 20 hores. Sala Redstar.

Trèvolfest.

Discoteca inclusiva amb DJ Abadia.

Entrada 5€ amb consumició no alcohòlica inclosa.

VALLS · 29 DE NOVEMBRE DE 2018