La 5a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls reparteix 700 tapes

La 5a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls reparteix 700 tapes

> El Pati va acollir el dissabte 24 de novembre el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot amb la participació de restaurants vallencs i de l'Alt Camp i cellers de la DO Tarragona

> Carme Ruscalleda, nova Amiga de l'Autèntica Calçotada, obre temporada amb l'arrencada simbòlica del primer calçot

La Jornada Gastronòmica del Calçot, celebrada el passat dissabte 24 de novembre, va obrir oficialment la temporada de calçotades de Valls. La que ja és la clàssica jornada d’inici de la temporada a la ciutat d’origen de la calçotada va reunir als principals restauradors de Valls i l'Alt Camp, xefs de prestigi, cellers i agricultors en una festa que té com a gran protagonista la cuina del calçot. L’Ajuntament, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del grup GSR, són els responsables de la festa que també va atorgar el títol d’Amiga de l’Autèntica Calçotada a Carme Ruscalleda que a més va obrir temporada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot.

El Pati va acollir el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot amb la participació dels restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l’Àngel, Marma, Restaurant Fèlix, Càtering ForEvents, Julià Mallol, Masia Bou, Portal 22 i Cal Ganxo, bar restaurant Colla Vella i els vins de la DO Tarragona representats pels cellers Mas Bella, Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch, Sanromà i Estol Verd. En total es van servir 700 tapes de 10 especialitats diferents a base de calçot i 600 degustacions de vi i vermut.

A partir de les 11.45h va tenir lloc el showcooking de la mà de tres xefs, Albert Raurich, del restaurant Dos Pebrots, Carles Abellán del restaurant La Barra, i Joel Castanyé, del restaurant la Boscana, acompanyats d'una representació de restauradors locals van oferir una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

En aquesta edició la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls també va tenir un espai dedicat a Àngel Solé, reconegut xef vallenc que va morir fa uns mesos. D'aquesta manera es va retre homenatge a una persona que va impulsar la restauració vallenca. En homenatge a l'Àngel, les dues colles Xiquets de Valls van enlairar pilars. Unes jornades en les quals l'Àngel havia participat activament i que passaran a portar el seu nom, aquesta distinció honorífica i vitalícia ha estat creada per premiar la seva trajectòria, pel seu compromís amb els productes de la terra, per l'amor que desprenia per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i a l'hora per la seva defensa de l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls.

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls va començar abans amb el reconeixement d’una de les grans xefs de Catalunya, es tracta de Carme Ruscalleda, que va ser la responsable d’arrencar simbòlicament el primer calçot de la temporada en un camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d’aquest típic i singular producte vallenc. Al migdia es va proclamar Carme Ruscalleda com Amiga de l’Autèntica Calçotada, en un acte que va servir per obrir oficialment la temporada 2017-2018 de calçotades.

>> Galeria d'imatges de la Jornada (Flickr Visita Valls · Pere Toda Serra)

VALLS · 26 DE NOVEMBRE DE 2018