Més de 900 persones prenen part en les votacions dels pressupostos participatius

Més de 900 persones prenen part en les votacions dels pressupostos participatius

> La millora de la mobilitat i seguretat per a vianants a la rotonda de la carretera del Pla, a l’alçada de l’antiga Chrysalis, proposta més votada

> També entren a pressupostos participatius: parcs de salut i circuits de salut a diferents barris i camins, el carri bici i un remolc d’emergències per a protecció civil

Aquest migdia, després de l’acte públic d’escrutini a l’Ajuntament de Valls, s’han presentat els resultats de les votacions ciutadanes dels pressupostos participatius per a l’any 2019. En total, 909 persones han pres part i votat per escollir quins dels 26 projectes s’inclouran als pressupostos municipals de l’any vinent, el que representa un augment del 20,8% en relació al procés del 2018. D’aquesta manera, amb un 4,5% de vots respecte el total del cens, s’assoleix la xifra més alta de les tres edicions celebrades fins ara de pressupostos participatius.

El projecte més votat ha estat el que preveu la millora de la seguretat i mobilitat a la rotonda de la carretera del Pla, situada a l’alçada de l’antiga discoteca Chrysalis. També entraran al pressupost d’inversions de l’any 2019 quatre projectes més, en concret: la instal·lació de parcs de salut als barris del Fornàs, les Comarques, Pisos de Clols i també a la plaça dels Pins de la Xamora; la creació de circuits de salut als camins de la Verneda, Vallmoll i al de la Font de Sant Bernat al Pont de Goi; l’habilitació d’un carril bici a la ciutat; i, finalment, la compra d’un remolc d’emergències per a Protecció Civil.

Del total de 909 vots emesos, 780 (85,8%) van ser presencials en els diferents punts de votació habilitats en espais municipals o en urnes mòbils, mentre que 129 (14,2%) van ser de ciutadans que van optar per votar on-line a través de la plataforma a la web municipal.

ELS PROJECTES SELECCIONATS

> Millores a la rotonda de l’antiga Chrysalis. La proposta preveu habilitar en aquest punt de la carretera del Pla passos de vianants elevats, passarel·la, condicionament plataforma, tanques, pintura i senyalització. El seu pressupost és de 59.100 euros.

> Parcs de salut a diferents barris de la ciutat. El projecte contempla instal·lar aparells esportius que conformen un circuit dissenyat per realitzar exercici físic moderat a diferents places i espais de Valls per potenciar l’activitat esportiva a l’aire lliure. En concret, es preveu la instal·lació als barris de les Comarques, el Fornàs, Pisos de Clols i a la plaça dels Pins de la Xamora. El seu pressupost aproximat és de 45.000 euros.

> Circuits de salut a diversos camins del terme. La proposta contempla unificar els recorreguts de passeig ja existents, fent una senyalització dels camins i posant una font. En concret, amb un pressupost de 10.000 euros, s’ha previst actuar al camí de Valls a Vallmoll, al camí a la Font de Sant Bernat fins el Pont de Goi i al camí de la Verneda fins a Masmolets.

> Carril bici a Valls. Amb un pressupost estimat de 60.000 euros, preveu construir i senyalitzar un carril bici que connectaria des del Barri Antic les zones esportives del Vilar i del Fornàs fins a la zona de l’skate parc, amb un recorregut aproximat de 4 quilòmetres. Amb el projecte es vol contribuir a la creació de carrils ciclables escolars dins de la ciutat ja que passaria prop d’equipaments com l’Institut Narcís Oller, l’Escola Eugeni d’Ors, així com l’Escola de Música Robert Gerhard o l’Escola Oficial d’Idiomes.

> Remolc emergències Protecció Civil. La proposta contempla la compra per part de l’Ajuntament d’un remolc d’emergències a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil per donar cobertura a la població en cas d’emergències. La inversió prevista és de 13.000 euros.

 

>> Descarregar resultat de les votacions (pdf)

VALLS · 29 DE NOVEMBRE DE 2018