El Museu de Valls acull la donació d'obres de l'artista Sefi Giraldo

El Museu de Valls acull la donació d'obres de l'artista Sefi Giraldo

El Museu de Valls ha presentat aquest dimecres 19 de desembre la donació d'obres de l'artista vallenca Sefi Giraldo que s’acaba d’incorporar al fons del museu. Aquest estiu Marc i Josep Mercadé Giraldo, fills de la pintora Sefi Giraldo, van donar al museu un conjunt d'obra representativa de la trajectòria de la seva mare. La donació està formada per 32 obres, de les quals, trenta són de la mateixa artista i dues dels artistes Pere Queralt i Eduard Castells.

Entre les trenta obres de Sefi Giraldo hi figuren 18 olis, 1 pastel i 11 dibuixos de tècniques diverses (ceres, tinta, retolador). Temàticament el nombre més gran de peces són paisatges del camp, però també hi ha dos bodegons, una marina, dues escenes de platja, cinc vistes urbanes (dues d'elles de Valls i un carrer d'un poble francès fet en un dels seus viatges), i quatre peces sobre el monestir de Santes Creus. Les dues peces de Pere Queralt i de l'Eduard Castells corresponen a una marina de Queralt i un dibuix de les classes de dibuix del divendres de Castells.

La mostra del nou fons donat per la família de Sefi Giraldo es podrà veure fins al proper dia 7 de gener en l’horari habitual del Museu de Valls.

Josefina Giraldo Solé
Cieza, 1924 - Valls, 2017. De forma autodidacta va completar la seva formació gràcies a les classes de dibuix del pintor Eduard Castells. Membre actiu del grup de Nadal des del 1956 fins a la seva mort, així com del grup de dibuix dels Divendres a Sant Roc. També va formar part dels grups Cercle Jaume Huguet i 7 pintors de Valls. Va fer multitud d'exposicions individuals a diverses ciutats de Catalunya i Espanya. També va exposar a París, Roma, Luca i Perpinyà. Va rebre la Medalla d'Or i Medalla de Plata de l'Acadèmia Europea de les Arts, i la Palma de Oro de la Asociación Hispano-Belga, entre d'altres. Fou membre de l'Acadèmia Europea, de l'Associació Hispànica i de l'Associació Tiberina de Roma.

>> Galeria d'imatges (Flickr Visita Valls · Pere Toda i Serra)

VALLS · 20 DE DESEMBRE DE 2018