El Gran Recapte solidari de recollida d'aliments supera els 21.000 quilos

El Gran Recapte solidari de recollida d'aliments supera els 21.000 quilos

> Prop de 190 voluntaris han participat en l’edició d’enguany

El Gran Recapte a Valls, un cop tancades totes les donacions i campanyes organitzades per diferents entitats, ha assolit els 21.283 quilos en un altre any que ha destacat per la gran participació ciutadana. L’acció solidària, impulsada sobretot entre els dies 1 i 3 però que ha tingut continuïtat unes setmanes més d’aquest mateix desembre ha estat impulsada per la Fundació Banc d’Aliments, Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp, l’Assemblea Local de la Creu Roja, el menjador social “la Taulada”, el Consell Comarcal de l’Alt Camp, l’Associació Egueiro i l’Ajuntament. Avui, en una visita a les instal·lacions de Càritas a Valls, el regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, junt amb Miquel Sancho i Ernest Purqueras de Creu Roja i Delfí Vives de Càritas han fet balanç del Gran Recapte d'enguany.

La nota destacada de l’edició d’aquest 2018 ha estat la col·laboració ciutadana que, amb la seva solidaritat, han fet possible la recollida d’aliments que es distribuiran a persones i famílies en situació de vulnerabilitat. Així, els 187 voluntaris de l’edició d’enguany han tingut altre cop un paper clau a través de les entitats que s’han bolcat en la recollida d’aliments, en una iniciativa que fomenta la solidaritat i la cohesió social. A més, alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social de l’Institut Narcís Oller han realitzat càpsules de sensibilització adreçades a alumnes de 6è de primària de diversos centres educatius de Valls durant els dies previs al Gran Recapte.

Les entitats voluntàries que han fet possible la campanya han estat Caritas, Creu Roja, La Taulada , Associació Egueiro, Associació Gambiana de Valls – Camben-cafo, Associació Porta Oberta, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Fundació Ginac, Fundació Resilis - Crei el Guaret, Institut Narcís Oller i Òmnium Cultural,a més dels voluntaris del Banc d’Aliments. També s’han recollit aliments als instituts Jaume Huguet i Narcís Oller i al Col·legi Claret. Per la seva part, l’Ajuntament ha complementat la recollida d’aliments amb la compra d’aliments proteics frescos, a través dels conveni de col·laboració existent amb “la Caixa” i els diners del lot de Nadal donat pels regidors a aquesta iniciativa.

Els supermercats participants han estat Aldi, Àrea - Guissona, Bon Preu, Carrefour, Dia, Esclat, Lidl, Mercadona, Spar-Fragadis, i Casa Ametller. El Gran Recapte 2018 ha comptat a més amb el patrocini de “La Caixa”, El Vallenc, l'Opció, Hit 103, JM Viñas, Cartronatges Trilla i JCA Cinemes.

VALLS · 27 DE DESEMBRE DE 2018