Cinquanta agents cultural programen 190 actes entre febrer i juny

Cinquanta agents cultural programen 190 actes entre febrer i juny

> Nova edició del programa “Valls, Ciutat de Cultura Participativa”

> En tres anys, s’ha registrat un augment del 20% d’activitats

> També s’afegeixen una quinzena d’exposicions

La nova edició del programa «Valls, Ciutat de cultura participativa» inclou 190 actes des de l'1 de febrer fins al 15 de juny de 2019, organitzats per cinquanta agents culturals vallencs, a més de 15 exposicions. En relació al mateix període de fa tres anys, des del 2016 s’ha registrat un augment del 20 % de les activitats compilades. Els programes seran distribuïts durant aquesta setmana a les 13.000 llars vallenques, així com també als punts d’informació cultural, ciutadana i turística. Les activitats ja són consultables a l'agenda cultural de la Valls APP, i en l’apartat de cultura del web municipal.

Aquest programa recull un ampli ventall de diferents tipologies: concerts, cant coral, representacions teatrals, exposicions, xerrades, taules rodones, visites guiades, activitats multidisciplinars, commemoracions, contacontes, cinema, festivals, sessions de ballables, tallers, jornades, trobades, cultura tradicional, presentacions de llibres, actes solidaris, retransmissions d'òpera i dansa, i esdeveniments gastronòmics.

L'edició impresa és de 15.000 exemplars i es difon a les bústies de totes les llars vallenques i alhora es troba als taulells d'informació ciutadana i cultural: OAC, Oficina de turisme, Espai Ca Creus, Teatre Principal, Centre Cultural o Vallsgenera. El programa també arriba als ciutadans a través del web municipal i de la Valls APP, aplicació per mòbil gratuïta, que permet actualitzar permanentment els continguts. D'aquesta manera, a més de les activitats que ara s'anuncien, les diferents entitats i els usuaris potencials veuen recollida on line les noves activitats que progressivament van organitzant.

Satisfacció des de Cultura
El regidor de cultura, Marc Ayala, ha destacat que «l’increment d’activitat registrat en el programa ‘Valls, Ciutat de Cultura Participativa’ és un bon exemple de la manera en què les entitats i les petites empreses culturals de Valls treballen l'any cultural, bastit a partir de la suma plural i calidoscòpica de múltiples iniciatives presidides per l'esforç i el treball dels seus associats». Ayala ha fet èmfasi en «la voluntat de servei municipal cap a les entitats i a les petites empreses culturals i en el suport realitzat des del consistori a través dels convenis signats, els ajuts al teixit cultural, la facilitació gratuïta dels equipaments públics o el suport comunicatiu com en aquest cas». Així mateix, el responsable de la Xarxa de Cultura ha valorat de manera molt positiva «la creixent implementació de les noves eines de l'entorn digital en l'agenda cultural que ara mateix segueixen prop de 3.000 persones pel canal de la Valls APP, que ha permès acostar les activitats a més ciutadanes i ciutadans i especialment a la franja d’edat dels públics més joves».

En aquesta edició les entitats, empreses i altres ens organitzadors d'actes han estat l’Agència Artística Loren, l’Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa, Al Caliu, Alcohòlics Anònims, Amics de la Música, Arxiu Històric de Tarragona, Arxiu Municipal de Valls, Associació de professors de dansa de les comarques de Tarragona, AV Barri de les Comarques, Biblioteca Carles Cardó, Centre Cívic, Cia Passabarret, Cine Club, Col·legi Cor de Maria, Consorci Pro Universitari, Coral Infantil Cors Alegres, Coral Terpsícore, EMM Robert Gerhard, Escola d'Art de la Diputació, Escola Enxaneta, floristeries, forns i pastisseries locals, Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, Germandat de la Puríssima Sang de N.S. Jesucrist (Sant Crist de Sant Francesc), Germandat del Sant Crist de Lepant i Mare de Déu del Roser, Germandat del Sant Crist de Sant Joan, Infinity Dansa, Institut d'Estudis Vallencs, Institut Jaume Huguet, Institut Narcís Oller, JCA Cinemes, Josep Vall, Kids&Us, La Peça, Llar del Jubilat i Pensionista, Llibreria Tram, Llibreries de Valls, Moixiganga, Museu de Valls, Oficina de Turisme, Òmnium Cultural Alt Camp, Parròquia de Sant Joan, PLICS, Reial Confraria de Nostra Senyora dels Dolors, Servei d’animació de la Residència Alt Camp, Unió Anelles de la Flama, Universitat de Vic, Valls-Alt Camp per la Independència i Vedruna Valls-Col·legi Lledó.

>> Descarregar programa (pdf)

VALLS · 14 DE GENER DE 2019