El servei de joventut Valls Jove, l'Oficina Jove de l'Alt Camp i Vallsgenera presenten el projecte #apujopersiana

El servei de joventut Valls Jove, l'Oficina Jove de l'Alt Camp i Vallsgenera presenten el projecte #apujopersiana

> El programa pretén promocionar les persones joves emprenedores de la comarca

Tres serveis públics han unit els seus esforços per a la promoció i el foment de les persones joves emprenedores de la comarca sota el projecte #Apujopersiana. Des de fa mesos l'Oficina Jove de l'Alt Camp, el servei municipal de joventut Valls Jove i VallsGenera han estat treballant en un nou programa per ser una plataforma de suport per aquelles persones joves de la comarca que han iniciat el seu propi projecte personal en el camp de l'emprenedoria.

Amb aquesta finalitat han creat una plataforma web (www.apujopersiana.cat) per a la promoció, visualització i reconeixement de les persones joves emprenedores de la comarca de l’Alt Camp, així com de foment d’una xarxa d’intercanvi, de suport i de participació entre elles. El resultat és un projecte comunicatiu i de difusió (#Apujopersiana) vehiculat a través d’un web dinàmic, amb un recull de les persones joves emprenedores i els seus projectes. Es tracta d’una finestra des d’on localitzar, conèixer i poder contactar amb l’emprenedoria de Km0.

#Apujopersiana fa referència al fet d’iniciar negoci, d’ensenyar l’aparador, de voler mostrar un producte o servei, i d’obrir les portes a la població. És un projecte que, en definitiva, posa en valor el potencial creatiu i productiu de la joventut de la comarca. Aquest projecte s'emmarca en l’eix d’emprenedoria de les polítiques de joventut, el qual és una prioritat pel que fa a les polítiques d’emancipació juvenil, tal i com ho estableix la Llei 33/2010, de l’1 d’octubre, de Polítiques de Joventut i el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020.

Els requisits per a participar-hi

El projecte està adreçat a totes les persones joves emprenedores de l’Alt Camp (en edats compreses entre els 16 i els 35 anys) que hagin iniciat una activitat econòmica per compte propi en els últims 5 anys i que vulguin fer un pas més per a donar-se a conèixer. Les persones que desitgin participar-hi es poden posar en contacte amb l'Oficina Jove (c/ Mossèn Martí, 3 de Valls), el telèfon 977 608 560, el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a través de la pàgina web (a l'apartat “Adherir-se”).

Què ofereix? Mercat online de productes de km 0

Amb aquesta iniciativa s'ofereix a la persona jove la possibilitat de mostrar el seu negoci, producte o servei, en aquest web (amb un apartat propi i personalitzat), dedicat a l’emprenedoria juvenil de l’Alt Camp, i difusió periòdica a través de diferents xarxes socials dels serveis impulsors. Un servei que s’ofereix de manera totalment gratuïta i només requereix de la col·laboració i participació de la persona interessada. D'aquesta manera, qualsevol persona trobarà en aquest web, un recull de projectes d’emprenedoria juvenil classificats per sectors, el qual permet i facilita identificar i conèixer opcions per a practicar un consum de Km0.

Paral·lelament, amb la missió d’afavorir una activitat econòmica comarcal més col·laborativa, els i les joves tenen la possibilitat de contactar entre ells a través de la Xarxa #Apujopersiana, perquè puguin trobar-hi altres persones emprenedores, establir intercanvis, trobar-hi suport, establir possibles col·laboracions, idees, o bé compartir coneixements, experiències i habilitats.

Els serveis responsables d'aquesta nova iniciativa no tanquen les portes a noves propostes dins del projecte #apujopersiana. “El que presentem avui és un punt de partida, que pot obrir nous camins i projectes per continuar impulsant l'emprenedoria juvenil a la comarca. Valorem positivament les sinergies de treball compartir entre els diferents serveis participants”.

VALLS · 26 DE FEBRER DE 2019