L'Escola de Música Robert Gerhard presenta la cantata La Mariona i la Menjanits, de Rosabel Bofarull, a partir del conte de Jaume Cabré

L'Escola de Música Robert Gerhard presenta la cantata La Mariona i la Menjanits, de Rosabel Bofarull, a partir del conte de Jaume Cabré

Un any més, l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard presenta una nova edició del projecte cantata, que enguany parteix, com l'any passat d'un conte de l'escriptor Jaume Cabré i que ha estat musicat per Rosabel Bofarull. L'estrena serà el dissabte 6 d'abril a 2/4 d'1 del migdia al Centre Cultural Municipal de Valls.

El projecte cantata és un dels projectes més transversals de l'Escola, en el que hi participa un número més alt d'alumnes i docents del centre i en el que cada any hi són convidades diferents escoles de música. En aquesta ocasió, el cor estarà format per 225 alumnes i una orquestra de 30 alumnes. L'Escola aporta al cor un centenar llarg d'alumnes d'entre 4 i 7 anys. L'orquestra la integren exclusivament alumnes de l'escola, d'entre 12 i 14 anys.

La resta de cor, fins a arribar als més de dos-cents alumnes, la formaran els integrants de les diferents escoles que enguany participen en el projecte. Les escoles convidades són les municipals de música de Cambrils, El Morell, Conservatori de Vila-seca i l'Escola del bosc de Rubió. En altres ocasions s'han convidat les escoles municipals de música de Torredembarra, Tarragona, El Vendrell, Vilafranca del Penedès, L'Hospitalet-Vandellòs, L'Ametlla de Mar, La Selva del Camp, Sant Martí de Tous, Altafulla, Alcover o Santa Coloma de Queralt, entre d'altres.

La cantata, versionada per cor, orquestra, piano i narrador, estarà dirigida per Pol Berlinches, diferents professors reforçaran l'orquestra i el cor i Rosabel Bofarull s'encarregarà de la part de piano.

El conte de partida, La Mariona i la Menjanits, és una història infantil que Jaume Cabré -autor d'obres tan emblemàtiques com Jo confesso, L'ombra de l'eunuc, Les veus del Pamano o Senyoria, recentment guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2019-, va escriure per a la seva néta Mariona. El llibre està il·lustrat per Romina Martí i tant l'autor com la il·lustradora tenen previst assistir al concert.

La cantata està formada per vuit cançons que segueixen fidelment la història que es relata, que en aquesta ocasió serà narrada per Jordi Jubany i Violant Llopis. Cada cançó té un tarannà diferent: unes són més animades, d'altres més introspectives, algunes juguen amb onomatopeies i d'altres tenen ritmes de danses, de manera que sempre es busca la diversitat estètica i els diferents colors musicals per crear un tot homogeni.

Aquesta cantata segueix les que l'Escola ha estrenat els últims anys, ininterrompudament des del 2012, i que han estat composades per Rosabel Bofarull, amb un èxit de públic i d'interès per l'alumnat: El petit avet, El peix irisat, Els colors de l'Àfrica, L'arbre vell, L'ovelleta que va venir a sopar, En Calvin no sap volar i El Pere i el bosc. L'èxit del projecte fa que aquestes cantates s'interpretin contínuament per tot el país.

Al concert s'hi arribarà després de més de tres mesos d'assajos que van acabar amb una estada de l'orquestra i el grup de vent a la casa de colònies de Santa Maria del Mar de Coma-ruga i un assaig general a l'Auditori Pau Casals el passat diumenge al matí en el que s'hi van afegir els alumnes del cor sota la coordinació de més de quinze docents.

> Descarregar cartell

VALLS · 3 D'ABRIL DE 2019